Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Academia Banilor: E timpul pentru FemTech

Academia Banilor: E timpul pentru FemTech

„În ultimii 80 de ani, am pus un bărbat pe lună, am inventat televizorul, am inventat internetul, am cartografiat genomul uman și tot nu se vede nicio schimbare. Tampoanele care au fost făcute în anii 1930 încă există printre produsele pe care le folosim azi.” (Lauren Schulte, cofondator și CEO The Flex Company – interviu acordat Revistei Forbes)

În ultimii cinci ani am tot auzit de un trend global numit FEMTECH, care reprezintă invenții realizate de femei pentru femei.

Cu fonduri de peste 1 miliard de dolari între anii 2015 și 2018, FemTech se prevede a fi următorul mare colos pe piața globală a sănătății, conform Forbes. Haideți să cunoaștem câteva dintre invențiile unice realizate de femei în ultimii ani!

Sunt femei care au realizat tehnologii pentru femei, intrând pe piață cu produse noi, care să ajute femeile să aibă o viață mai ușoară.

my.flow

My flow este un monitor unic pentru tampoane, care te anunță când tamponul este plin și trebuie schimbat. Când monitorul simte că tamponul este aproape plin, vei primi o notificare pe telefon din centura Bluetooth prinsă la brâu, pentru a nu fi nevoită să te îngrijorezi pentru scurgerile din timpul menstruației. Amanda Brief a dezvoltat în 2015, în cadrul unui proiect realizat împreună cu o echipă de la Centrul pentru Tehnologie, Cercetare și Inovație în Interesul Societății, my.Flow, Inc. Acesta a devenit rampa ei de lansare, fiind ales de HAX Hardware Accelerator, la începutul anului 2016, să primească o bursă pentru ca ea și echipa să se ocupe în totalitate de realizarea unui monitor funcțional pentru tampoane, care să furnizeze femeilor de pretutindeni informații într-un mod în care nu a fost posibil niciodată, până atunci.

NAYA BREAST PUMP

După ce s-a confruntat cu probleme în folosirea pompelor de sân din comerț pentru a le asigura lapte celor trei copii, Janica Alvarez și soțul său Jeff și-au dat seama că un sistem bazat pe apă, în locul celui cu aer, ar putea transforma pompa de sân în ceva foarte eficient, confortabil și silențios. Janica și Jeff Alvarez au fondat Naya Health în anul 2013 și au lansat primul produs al companiei, Naya Smart Breast Pump, în anul 2016. Naya Health, o companie care se concentrează pe îmbunătățirea sănătății nutriționale printr-o tehnologie reinventată special pentru mamă și copil, a înregistrat în anul 2017 peste 30 de miliarde de dolari doar din vânzarea acestei invenții.

wearables: Bellabeat tracks

Urska Srsen, o tânără antreprenoare din Finlanda, și-a dat seama de necesitatea existenței unui monitor dedicat femeilor, care să arate bine și să fie util în același timp. Compania ei, dedicată femeilor, produce bijuterii deștepte care urmăresc stresul, activitatea și chiar ciclul menstrual.

În 2016, Urska s-a aflat pe lista „30 Under 30 Europe” a Revistei Forbes, alături de alți 300 de tineri inventatori, antreprenori și lideri din Europa, din domeniile afaceri, tehnologie, finanțe, media, cultură și altele, Urska primind locul întâi la categoria Tehnologie.

Dispozitivul Bellabeat urmărește nu doar pașii și somnul, ci și ciclul menstrual al femeilor, după care pune toate informațiile laolaltă pentru a spune cât de stresate sunt în acel moment. Dacă reiese că ai dormit prea puțin și ești în ziua dinaintea ciclului, îți poate spune că probabilitatea de a fi stresată este de 65%, ceea ce te va ajuta să te pregătești mental și să faci anumite exerciții, pentru a-ți preveni starea de nervozitate. Aplicația vine, de asemenea, cu o serie de exerciții de meditație, în cazul în care nu ai timp să ieși o gură de aer, poți face aceste exerciții de respirație timp de câteva minute, pentru a te liniști.

… Și România?


Dacă te simți inspirată, vino alături de noi la evenimentul special al BWFR – International Business Woman Day, sprijinit de revista FEMEIA., în data de 20.09.2018. www.bwfr.orgOsnat Peled (Israel) este Director General al Mentor Finance Private Equity Investments, consultant expert în cadrul Mentor Capital & Business Advisory (www.mcba.ro) & Președinte al Business Women Forum Romania (www.bwfr.org) .

 


 

Citește și:

Articol preluat din ediția de august 2018 a revistei Femeia.
Autor: Osnad Peled
Foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns