Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Iuliana Tudor: Destinul m-a adus în televiziune

Iuliana Tudor: Destinul m-a adus în televiziune

Gazda celei mai mari producții a televiziunii publice reușește să păstreze discreția asupra vieții sale private, însă vorbește cu nesaț despre cariera ei jurnalistică, începută, cu emoție și entuziasm, acum 17 ani. Profesionistă și perfecționistă, Iuliana Tudor dă startul celui de-al nouălea sezon al emisiunii „O dată-n viață“. Și, în același timp, sărbătorește 20 de ani de când și-a găsit sufletul pereche.

Are 39 de ani, dintre care două decenii și le-a petrecut alături de soțul ei, Răzvan Văcăroiu, pe care l-a întâlnit la biserică în noaptea de Înviere. S-au căsătorit la propunerea ei și au un băiat, Tudor, care va împlini 6 ani la finele anului. Născută în Băicoi, Iuliana Tudor a făcut Liceul Pedagogic la Ploiești, după care a absolvit Facultatea de Drept din București și pe cea de Pedagogie Muzicală. A debutat în televiziune la TVR1, unde a rămas, fără urmă de regret, până-n ziua de astăzi.    

Luna septembrie vine cu mai multe surprize din partea ta. Vorbește-ne puțin despre proiectele în care ești implicată.

În prim plan este show-ul „O dată-n viață“, unde vom realiza o modificare de format în acord cu noua strategie de programe a TVR pentru grila de toamnă. Am mare încredere în ideea propusă și sper ca telespectatorii să ne fie alături așa cum se întâmplă de nouă ani, cât împlinește emisiunea. Apoi, mi-am dorit să ofer publicului un spațiu în care să poată găsi mult din ceea ce înseamnă România Mea. Valori românești, oameni care și-au dedicat viața acestor valori sau care, descoperind România, au ales să rămână aici temporar sau pentru totdeauna, evenimente culturale, turism românesc, gastronomie românească, modă românească. Toate acestea se vor regăsi într-un site, iulianatudor.ro.

Prezinți cea mai importantă emisiune a TVR1, ești persoană publică, ambasador al Crucii Roșii, soție, mamă. Când ai timp pentru toți și toate?

Prin disciplină personală! Îmi organizez timpul cu săptămâni sau luni înainte, așa încât familia, profesia și proiectele toate să însemne energie și implicare egale. Și am grijă în ultimii ani să-mi păstrez timp, oricât de puțin, și pentru mine. Altfel, nu cred că se poate și viața mea ar fi un haos (râde).

Anul acesta, s-au împlinit 20 de ani de când tu și soțul formați un cuplu. Ce ține împreună de două decenii, cum poate trece o căsnicie testul timpului?

Am primit această întrebare de multe ori și vă răspund la fel ca de fiecare dată: de 20 de ani, trăiesc firesc relația cu soțul meu, prin „firesc“ înțelegând cu suișuri și coborâșuri pe care orice cuplu le traversează. Nu există relație perfectă, dar ceea ce este foarte important e să nu uiți ce te leagă de omul care ți-e alături. Și, dacă sunt lucruri fundamentale, chiar și după 40 sau 50 de ani de căsnicie relația continuă.

Privind retrospectiv, cum era Iuliana Tudor la 20 de ani și cum este ea acum?

Eu nu văd nicio diferență, în afară de apariția unui copil în viața mea și a câtorva riduri (râde).

Spuneai la un moment dat că erai timidă în adolescență. Cum și când ai început prinzi încredere în tine?

Televiziunea făcută în direct te mobilizează și te întărește. Nu mi-a permis nicio secundă în care să nu fiu stăpână pe programul pe care-l conduc. Astfel, am fost cumva forțată educ, să devin puternică, încrezătoare și să reușesc în fiecare emisie să-mi stăpânesc emoțiile oricât de mari și de copleșitoare au fost… și continuă să fie. Iar pentru asta mulțumesc întotdeauna doamnei Elise Stan și echipei care m-a susținut și mă susține de 17 ani.

Apropo de încredere în sine, am înțeles ți-ai luat inima-n dinți și ai făcut primul pas în relația cu soțul tău. A fost nunta cea mai frumoasă zi din viața ta?

Cea mai frumoasă zi din viața mea a fost 16 decembrie 2010, când a venit pe lume Tudor, fiul meu. Pentru orice femeie, aceasta este fericirea supremă. Așa că aș pune pe loc secund ziua în care m-am căsătorit.

Ți-ai dorit încă un copil, în ciuda faptului ai avut o sarcină cu risc major, după cum ai denumit-o chiar tu. Care crezi sunt sacrificiile pe care le poate face o femeie pentru a deveni mamă?

Când o femeie își dorește cu adevărat să devină mamă, face orice! Absolut orice. Eu a trebuit să stau cuminte, la pat, câteva luni. Dar sunt femei care au făcut mult mai multe sacrificii pentru a deveni mame și este cu adevărat admirabil acest lucru.

Viața ta n-a fost nici până atunci lipsită de încercări, confruntându-te cu probleme de sănătate. Care au fost cele mai importante lecții de viață pe care le-ai învățat pe propria piele?

bucur de lucruri simple, să prețuiesc mai mult fiecare dar, să bucur de orice și, cel mai important, să ofer iubire și să fiu iubire.

Ce te face mergi mai departe când dai de greu?

Caut soluții și acționez. Nu mă blochez niciodată în fața unei probleme, iar aici tot transmisiile în direct m-au educat. Acolo trebuie să rezolvi situații neprevăzute în secunde și nu ai voie să greșești. Dacă nu găsesc rezolvare înseamnă așa a trebuit să fie și am de învățat din asta.

tot am revenit la profesie, studiile pe le-ai făcut nu anunțau o carieră în televiziune. Cum s-a produs schimbarea de macaz?

Televiziunea m-a ales pe mine, nu eu am ales-o pe ea și a fost norocul meu. Am fost chemată la un concurs TV în urma participării în cadrul emisiunii „Tezaur folcloric“, realizată de Mărioara Murărescu. Regretata Anca Fusariu m-a văzut acolo și m-a chemat să dau probe pentru a deveni prezentator. Și așa am rămas a televiziunii!

Spuneai într-un interviu că prima ta intenție a fost devii medic. Ce te-a făcut alegi alt traseu profesional?

Cum spuneam, destinul m-a adus în televiziune și nu regret nicio clipă. E atât de rar să te simți omul potrivit la locul potrivit, să faci cu maximă plăcere o meserie, încât să devină un mod de viață. Mă simt cu adevărat un om norocos și sunt recunoscătoare în fiecare zi că am această șansă!

Ai lansat la un moment dat un album muzical. Cum de n-au mai urmat altele?

Am ales în schimb televiziunea. Am simțit că acolo mi-e locul: de cealaltă parte a microfonului, punându-i în valoare pe artiști.

E adevărat n-ai îndrăgit din prima muzica populară?

Da. Am descoperit această lume în niște ani buni de căutări, de lecturi, de ore petrecute la Școala Populară de Artă din Ploiești, de audiții și câte și mai câte.

Dacă n-ar fi existat „O dată-n viață“ și cariera ta în televiziune, ce alt proiect ți s-ar fi potrivit, ce altă meserie ai fi practicat cu aceeași satisfacție?

Sunt un om obișnuit să facă ce-i place. Atunci când îmi place activitatea pe care o desfășor, dau totul și mă implic cu totul. Așadar, catedra, comunicarea, muzica, magistratura ar fi fost zone extrem de interesante pentru mine.

Nu de puține ori ți-am admirat ținutele purtate în emisiune și silueta desăvârșită. Cum te menții în formă?

Pentru ținute, îi mulțumesc prietenei mele Andreea Constantin, omul din spatele brandului Rhea Costa. Pentru siluetă, nu fac mare lucru. Pilates, opt ore de somn, doi litri de apă pe zi, hrană sănătoasă și cu măsură, nu mănânc seara după ora 18, zâmbesc mult în fiecare zi și mă bucur intens.

Acum câțiva ani, a fost lansată linia vestimentară „Iuliana Tudor by Rhea Costa“. Cât de mult te preocupă moda, cât de mult te-ai implicat în crearea ținutelor?

A fost ideea Andreei și m-am bucurat mult, iar acele ținute au fost tot ideile ei și le-am purtat cu mare bucurie! Mă preocupă ce îmbrac din perspectiva statutului public; în rest, mă simt cel mai bine în teniși, jeanși și tricou.

Ce importanță dai aspectului fizic, imaginii tale?

Sunt un om de imagine și am grijă de mine. Dar nu o fac pentru că trebuie, ci ca pe ceva firesc, încerc să devină un mod de viață. Acum, de pildă, am început să educ pentru a renunța definitiv la zahăr. E foarte greu, dar nu imposibil (râde).

Te înspăimântă trecerea anilor?

Nicidecum! Sunt recunoscătoare pentru fiecare zi în care mă pot bucura de viață cu toate ale ei.

Ești adepta măsurilor anti-aging, te-ar tenta o înfrumusețare sau întinerire chirurgicală?

Doar atunci când va fi cazul. Deocamdată, e în regulă (râde). Și, oricum, cine-i perfect?!

Care crezi este percepția publicului în ce te privește?

Am primit foarte multă iubire din partea publicului și consider că și din această perspectivă este un real privilegiu să fac această meserie. Le mulțumesc tuturor!

Ce le-ai sfătui pe cititoarele noastre experimenteze măcar o dată-n viață?

Bucuriile simple: opriți-vă și priviți cerul, ajutați un bătrân, faceți cu mâna dumneavoastră o pâine, spuneți „te iubesc!“, dacă nu ați făcut-o până acum, oferiți timp și bucurii părinților. Și câte altele…

Cum privești spre viitor ca mamă, ca jurnalist?

Ce înveți din trecut, ce construiești și alegi să trăiești în prezent definesc mult din ceea ce înseamnă viitor. Așa că am încredere în fiecare zi și construiesc.

Citește și:

Dana Deac: Să am succes înseamnă să pot dărui

Hobby-uri mici pentru oameni mari

Rodica Lazăr, dragoste fără ştampilă

 

Articol preluat din ediția de septembrie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Alexandra Rotărescu

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns