Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Trucuri pentru o viata mai usoara la birou

Trucuri pentru o viata mai usoara la birou

Trucuri pentru o viata mai usoara la birou – De fiecare dată când văd cuvintele „trucuri pentru o viaţă mai uşoară”, mă entuziasmez. Leneşa din mine devine iraţional de entuziastă când dă peste o nouă şi inteligentă manieră de a face viaţa mai uşoară. Şi de ce nu şi la birou?

Aceste trucuri inteligente nu doar că-ţi vor salva din timp şi din bani, dar vor păstra un spaţiu de lucru stilat şi organizat.

Iata ce ai de facut:

Organizează-ţi sertarele

Urăsc sertarele mari şi adânci de birou. Nu sunt foarte practice, şi de fiecare dată când am avut un birou care avea astfel de sertare, organizarea a încetat să existe şi sertarul meu a devenit o gaură neagră. Ţine totul în ordine prin lipirea unui carton (dosare, foi) sau unei cutii în interiorul sertarului.

Uită de vopsea

Aici găseşti un truc pentru o decorare mai uşoară care ţi-ar putea salva banii daţi pe vopsea- mai ales dacă lucrezi într-un birou mic. Vopsind doar o jumătate din perete, vei crea iluzia unui tavan mai înalt. Aminteşte-ţi să foloseşti bandă adezivă pentru a crea o linie dreaptă.

Păstrează curăţenia

Dacă te simţi vinovată pentru faptul că iei prânzul la birou, ăsta e un truc pentru o viaţă mai uşoară: foloseşte acea partea lipicioasă a unei notiţe sau bandă transparentă pentru a aduna firmiturile de pe tastatură. Acest mic pas nu doar că va păstra curăţenia la locul de muncă, dar va mări şi durata de viaţă a tastaturii. De asemenea, cine ar vrea să găsească mâncare veche printre crăpăturile tastaturii?

Foloseşte cleme, multe cleme

Clemele, cu toate că nu sunt cele mai estetice, au infinite întrebuinţări în biroul tău. Eu le iubesc în special pentru organizarea firelor. Iţi poţi strânge firele de la căşti sau firele USB-ului. Indiferent de modul de folosire al clemelor, organizarea este garantată.

Fă exerciţiu fizic la locul de muncă

Dacă prestezi muncă de birou, ştii ce consecinţe poate avea aceasta asupra corpului tău. Statul pe scaun timp de 8 ore  produce dureri de gât şi de spate şi slăbeşte muşchii. Combate depresia generată de muncă de birou prin a te menţine în formă când stai la calculator. Poţi încerca nişte exerciţii simple şi pauze scurte pentru a te ridica de pe scaun, în timp ce faci faţă termenilor limită.

Tu ce idei ai pentru a-ţi uşura viaţa la birou? 

Citeste si:

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pexels.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns