Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Tenul în pericol la birou

Tenul în pericol la birou

Deşi sunt spaţii aparent curate, birourile ascund foarte multe capcane pentru frumuseţe. Descoperă-le şi învăţă cum să le faci faţă.

Aerul condiţionat

Este cel mai mare purtător de spori, virusuri şi bacterii. În plus, aerul rece sau cald aduce confort, însă usucă pielea excesiv.

Soluţie: foloseşte în fiecare zi o cremă hidratantă şi pentru a suplimenta hidratarea aplică apă termală cel puţin o dată pe zi. Nu trebuie să-ţi faci griji din pricina machiajului, nu-l va strica, ba chiar îl va fixa mai bine.

Praful din mochetă

Nici nu-ţi închipui cât praf poate să strângă, fără să se vadă, o mochetă! Tot acest praf se ridică la fiecare pas al nostru sau al colegilor. Tenul şi orice petic de piele care rămâne neacoperit de haine va fi afectat de acest exces de praf.

Soluţie: un aspirator care să cureţe în fiecare zi mocheta ar soluţia ideală, însă şi aşa tot e bine când ajungi acasă să faci un duş şi să-ţi cureţi bine pielea şi apoi să aplici o cremă de corp.

Lumina soarelui

Geamurile nu ne protejează de razele ultraviolete şi în timp ne pot îmbătrâni pielea dacă este expusă zi de zi la lumina soarelui. S-au făcut studii care au arătat că funcţionarii care au lucrat lângă o fereastră, după ani de zile, obrazul expus la geam avea cu mult mai multe riduri decât celălalt. Acelaşi lucru li se întâmplă şi şoferilor profesionişti de curse lungi.

Soluţie: evită pe cât posibil geamurile şi dacă nu ai încotro, protejează-ţi tenul cu o cremă care are SPF 30.

Uscătorul de mâini

Fiecare firmă care se respectă are un astfel de aparat la baie. Este mult mai igienic decât un prosop, însă usucă foarte tare mâinile şi unghiile, dar mai ales cuticulele.

Soluţie: Dacă nu ai la dispoziţie ca variantă şi şerveţele de hârtie, atunci e musai ca după fiecare utilizare a lui să aplici pe mâini o cremă şi să insişti pe fiecare unghie.

Tastatura

Este una dintre cele mai periculoase obiecte de pe biroul tău. Praful şi bacteriile se adună lesne între taste şi degetele tale vor intra în contact cu ele. În scurt mâinile le vor transporta pe faţă şi nici nu-ţi vei da seama de ce-ţi apar coşuri sau iritaţii.

Soluţie: fă-ţi un obicei şi şterge-ţi tastatura în fiecare început de săptămână cu un şerveţel umed antibacterian şi încearcă să-ţi controlezi contactul mâinilor cu faţa.

Întotdeauna e bine să ai o pilă pe birou. Nu ştii niciodată când îţi agăţi o unghie sau când se ciobeşte oja şi o simplă pilire a unghie te scoate din impas.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.36/14.09.2017
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns