Esti aici
Femeia.ro > Carieră > Vanessa Zigmund: Astrologia, între știință și artă

Vanessa Zigmund: Astrologia, între știință și artă

Vanessa Zigmund e un Săgetător plin de viață, cu o bună dispoziție molipsitoare, care a devenit astrolog în ciuda scepticismului pe care l-a avut în legătură chiar cu domeniul său de activitate. 

Născută în Brăila în 1971, a absolvit Liceul de filologie și, ulterior, Facultatea de litere, specializarea Română-Franceză. Cu alte cuvinte, are la activ studii serioase, care n-ar fi prevestit o carieră atât de nișată. A profesat în diverse domenii fără legătură cu astrologia, a deținut o agenție de turism, a fost dealer în cazinou și director de aprovizionare într-o librărie.

Astrologia a descoperit-o pe la 21 de ani și, între timp, a realizat numeroase astrograme, însă abia acum un an a devenit profesia ei. A dat atunci peste o carte care i-a stârnit interesul și a căutat apoi să-și aprofundeze cunoștințele. În primă instanță, și-a făcut propria astrogramă, în ciuda scepticismului pe care-l avea: „La început, a fost un interes printre altele, domeniile mele de interes fiind vaste și destul de heteroclite“, spune Vanessa. Între timp, a citit cam tot ce fusese publicat la noi pe acest subiect, extinzându-și apoi lecturile în engleză, italiană și franceză. Dar nici nu-i trecea prin gând că, peste ani buni, destinul avea să-i ofere surpriza vieții ei, să devină astrolog.

Primele previziuni

Ce a văzut în prima astrogramă pe care și-a făcut-o? Că nu va avea copii, deși își dorea să devină mamă. Inutil să spunem că nu i-a convenit și a refuzat pe loc să creadă. Dar curiozitatea nu i-a dat pace și a făcut și astrograma prietenului ei de-atunci, în care aproape că scria negru pe alb că urma să divorțeze, ceea ce iar nu i-a picat bine.

În concluzie, își dorea un copil, era îndrăgostită și nu voia să se căsătorească. Între timp, s-a măritat, a divorțat și nu are copii. „Toate la timpul lor, sincronizarea este foarte importantă, la fel de mult ca interpretarea!“, conchide ea. Nici acum, după ani întregi de experiență, nu ia de bun tot ce descoperă la prima vedere într-o astrogramă, iar asta, tocmai pentru că totul este interpretabil. „Trebuie să știi carte și, după ce înveți timp îndelungat, abia apoi începi să interpretezi“, explică ea cu pasiune. A început să prindă curaj să emită primele interpretări abia după zece ani de studiu. „Casa a șasea, de pildă, are legătură cu colegii de birou, cu sănătatea, cu bolile trecătoare, cu felul în care îți faci programul zilnic și cu multe altele — așadar, pot ieși numeroase combinații, iar interpretările sunt esențiale. Eu privesc toate aceste elemente ca pe o orchestră și încerc să ascult care dintre ele e solistul. Astrologia e undeva între știință și artă.“

Intuiții și vibrații

În ciuda tentației pe care ne gândim cu toții că trebuie s-o simtă, Vanessa nu-și consultă zilnic harta personală. „Astrograma o faci o singură dată, însă te mai poți uita apoi pe hartă ca să adaugi informații noi. Oricum, am început să simt vibrațiile, intuiesc când e rost de ceva sau nu. Însă  fac și prostii. Spun tuturor să nu-și facă vacanțele când Mercur e retrograd, iar eu chiar asta am făcut – și nu mai spun câte încurcături am avut din cauza asta!“, recunoaște amuzată. „Când mergi la astrolog, nu trebuie să ai revelația vieții tale!“, redevine serioasă.

„Dacă primești informații care te surprind foarte mult, e posibil să nu ai în fața ta un astrolog priceput. În mod normal, el trebuie să-ți spună lucruri care să-ți pară cunoscute, fiind totuși vorba despre viața ta, doar că puse în altă perspectivă. Plus că n-are importanță dacă omul crede sau nu. Și eu am fost la astrolog acum mulți ani și mi-a greșit complet astrograma. Și atunci cum să nu fiu reticentă?!“ Obișnuiți să credem că ce ne e scris în frunte ne e pus, Vanessa ține să ne contrazică: „Astrograma e o hartă de potențial. Trebuie mers în direcția în care te poți dezvolta frumos și abandonate căile care nu duc nicăieri. Problemele apar în viața omului atunci când insistă să meargă pe un drum greșit.“

Astropsihologia

Exceptând predicțiile clasice, Zigmund mai face hărți și pentru copii, care oferă informații legate de aptitudinile celor mici, punctele pe care trebuie insistat în educația lor și meseria care li se potrivește. În cazul celor bolnavi, astrograma sănătății dezvăluie cauza afecțiunii, felul în care poate fi tratată, dacă medicul și tratamentul sunt potrivite. La fel de bine, Vanessa se ocupă și de compatibilități, respectiv reglează relațiile – de cuplu, profesionale, elev-profesor, angajat-superior etc. – care întâmpină greutăți.

Întrebarea care ne rămâne de rostit: este sau nu astrologia o afacere bănoasă? „Probabil că, dacă faci asta pe bandă rulantă, da. Dar eu nu-mi doresc asta și nici nu pot să fac așa ceva, e totuși vorba despre un oarecare consum nervos…“ Și, că tot veni vorba despre productivitatea acestui domeniu, ne-am dorit să aflăm avantajele pe care le are astrologia față de sectoarele cel puțin aparent concurente: „Nu pot spune nimănui să meargă la astrolog și nu la psiholog, preot sau consilier. Nu sunt în concurență cu aceste bresle, ele neexcluzându-se unele pe altele“.

Citește și:

Rodica Lazăr, dragoste fără ştampilă

Hobby-uri mici pentru oameni mari

Cum să menții echilibrul între viața de familie și carieră fără să te neglijezi pe tine

Articol preluat din ediția de iulie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Alexandra Rotărescu

Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns