Esti aici
Femeia.ro > Casa și grădina > Top 30 de trucuri pentru a organiza casa in 30 de zile sau chiar mai repede

Top 30 de trucuri pentru a organiza casa in 30 de zile sau chiar mai repede

Cine spune ca ai nevoie de ore si ore in sir pentru a-ti curata si organiza casa? Mai bine faci cate un pas mic in fiecare zi, in urmatoarea luna, astfel incat pana la sfarsitul celor 30 de zile, casa ta sa fie luna si gata pentru vizite.

Ziua 1Schimba filtrele la detectoarele de fum si la hota de aragaz.

Ziua 2Curata geamurile in camera in care petreci cel mai mult timp (bucatarie sau camera de zi etc.). Daca ai terminat in maximum cinci minute, fa acelasi lucru in urmatoarea camera in care iti petreci cel mai mult timp.

Ziua 3 – Fa o lista cu toate lucrurile marunte care te deranjeaza constant (usi care scartaie, butoane blocat, clante cazute etc.). Identifica ceea ce ai nevoie pentru a repara fiecare problema si fa o vizita la magazinul de specialitate pentru a cumpara lucrurile de care ai nevoie.

Ziua 4 – Repara cel putin trei lucruri de pe lista de probleme folosind obiectele pe care le-ai cumparat de la magazin cu o zi inainte. Daca poti, repara tot ceea ce este pe lista. Vei fi uimit de diferenta.

Ziua 5 – Curata jaluzelele cu o carpa inmuiata in detergent pentru care nu este nevoie de clatire. Daca ai colegi sau membri ai familiei care te pot ajuta, atribuie fiecarei persoane o camera. Totul va fi gata in 15 – 20 de minute.

Ziua 6 – Ia o carpa umeda sau carpe de praf si sterge praful de pe plinte in fiecare camera a casei.

Ziua 7 – Schimba mesajul de la robotul telefonic.

Ziua 8 – Daca nu ai un aspirator cu abur, inchiriaza sau cumpara unul. Adu-l acasa.

Ziua 9 – Elimina mobilierul din camerele cel mai folosite. Curata covoarele cu ajutorul aspiratorului cu abur si curata si covoarele sau mocheta de pe holuri si scari. Returneaza aspiratorul dupa ce ai terminat.

Ziua 10 – Spala sau du la curatatoria chimica husele de pe canapele, fotolii si scaune.

Ziua 11 – Aseaza cateva perne viu colorate pe paturi, canapele si scaune pentru a lumina casa.

Ziua 12 – Organizeaza-ti sertarele din bucatarie si camera de zi. Foloseste-te de cutii pentru a pune obiectele pe categorii.

Ziua 13 – Curata oglinzile din casa. Daca ai terminat de curatat oglinzile in 15 minute, spala si ferestrele din dormitor.

Ziua 14 – Ai o multime de DVD-uri si CD-uri aruncate pe rafturi si in dulapuri? Pune-le pe toate in huse speciale, apoi aranjeaza cartile, ziarele si revistele in dulapuri si fa ordine in cutia de bijuterii.

Ziua 15 – Fa ordine si curat pe mese, in noptiere, arunca hartiile, cataloagele vechi, documentele care nu mai sunt necesare.

Ziua 16 – Daca ai ventilatoare, astazi este timpul sa le cureti de praf.

Ziua 17 – Curata de praf gurile de aerisire din casa (bucatarie, baie, debarale etc.).

Ziua 18 – Este timpul pentru niste exercitii de stretching: curata panzele de paianjen si praful de pe tavane si pereti, curata de praf dulapurile inalte.

Ziua 19 – Fa ordine in sifoniere si debaralele care contin haine si arunca sau doneaza lucrurile pe care nu le-ai mai purtat de cel putin un an, care sunt deteriorate etc.

Ziua 20 – Daca ai copii mici, fa ordine in jucarii, arunca-le pe cele deteriorate, inutilizabile. Daca fiii tai au mai crescut, doneaza jucariile.

Ziua 21 – Ocupa-te de holul de la intrare, aranjeaza cheile, portofelele, gentile, incaltamintea.

Ziua 22 – Matura si spala holul, scutura presul de la usa de la intrarea in casa, curata de praf usa de la intrare.

Ziua 23 – Curata de praf ramele de fotografii, lampile si obiectele mici de decor.

Ziua 24 – Curata si fa ordine in frigider, arunca tot ceea ce nu mai poate fi folosit.

Ziua 25 – Fa ordine pe birou, in mormanele de dosare, hartii, acte, pune totul in rafturi, foloseste-te de cutii pentru a le clasifica.

Ziua 26 – Fa curatenie in baie, fa ordine in dulapul de medicamente, aruncand tot ceea ce este expirat. Fa ordine in dulapul de produse cosmetice, procedand la fel. Ca regula, cu cat produsul cosmetic este aplicat mai aproape de ochi, cu atat termenul de valabilitate este mai scurt.

Ziua 27 – 70% dintre oamenii cu varsta peste 12 ani fac abuz de medicamente primite de la prieteni sau rude. Asigura-te ca acestea sunt stocate corespunzator, intr-un loc unde copiii nu pot ajunge.

Ziua 28 – Continua curatenia in bucatarie, arunca orice lucru inutil care este lipit pe frigider, aduna monedele imprastiate, ziare, reviste, spala dulapurile, da cu aspiratorul pe podele si spala pe jos.

Ziua 29 – Da cu aspiratorul in restul casei si mai sterge o data praful.

Ziua 30 – Relaxeaza-te si ocupa-te de tine.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns