Conserve de toamnă: Ardei iuți marinați

Conserve de toamnă: Ardei iuți marinați

Ingrediente:

  • 2 kg ardei iuți (de diferite culori)
  • 500 ml oțet
  • 3-4 foi de dafin
  • 1 căpățână de usturoi
  • 2-3 fire de mărar uscat
  • boabe de piper negru
  • sare grunjoasă

Preparare:

Pune la fiert 2,5 l de apă cu 75 g de sare, 2 linguri de zahăr, oțetul, câteva boabe de piper, dafinul.

Așază la baza borcanelor mărar uscat și căței de usturoi, apoi aranjează ardeii iuți spălați.

După ce a dat într-un clocot, toarnă lichidul fierbinte peste ardeii așezați în borcane și sigilează. Acoperă borcanele cu o pătură și lasă-le să se răcească în tihnă.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

 

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult