Ingrediente
- 3 kg ardei capia
- 250 ml apă
- 250 ml oțet
- 250 g zahăr tos
- 3 căpățâni de usturoi
- 2 rădăcini de hrean
- foi de dafin, boabe de muștar (opționale)
- 1 lingură de boabe de piper (negru sau mix)
- 1 lingură de sare mare
- ulei
Preparare:
Coace ardeii pe plită, pune-i într-un vas și lasă-i acoperiți măcar un sfert de oră să se înmoaie și să-i cureți ușor. Curăță-i de coajă, semințe și cotoare.
Dă într-un clocot amestecul din apă, oțet, zahăr și sare, boabele și, dacă dorești, 1-2 foi de dafin și o lingură cu boabe de muștar.
Pune la baza fiecărui borcan 1-2 bucăți de hrean și 1-2 căței de usturoi curățați, așază ardeii rulați și mai pune printre ei căței de usturoi.
Toarnă amestecul lichid răcit bine până la gura borcanului, iar la final adaugă o lingură cu ulei și închide ermetic. Ține borcanele la rece.
Sugestie. Dacă vrei ca ardeii să fie mai aromați și usturoiați, zdrobește câțiva căței.
Citește și:
- 3 rețete simple de supe pentru weekend
- Cum se prepară cel mai bun sos pesto
- Rețetă de clătite vegane cu cartofi
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF