Ingrediente:
- 1 kg bureți
- 1 l oțet
- 1 lingură de sare
- 2 foi de dafin
- 1 linguriță de boabe de muștar
- ulei
Preparare:
Curăță ciupercile, taie-le și pune-la la fiert 15 minute în apă cu puțină sare. Scurge-le și așază-le în borcane.
Fierbe oțetul cu doi litri de apă, lingura de sare, dafinul și boabele de muștar. După ce a dat în clocot, toarn-o fierbinte peste bureți.
Toarnă o lingură cu ulei peste lichidul din fiecare borcan, sigilează-le și întoarce-le cu capacul în jos pentru o zi. Păstrează-le într-un loc întunecat și răcoros.
Citește și:
- Conserve de toamnă: Salsa verde picantă
- Conserve de toamnă: Ketchup cu prune
- Conserve de toamnă: Ardei iuți marinați
Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF