Conserve de toamnă: Ketchup cu prune

Conserve de toamnă: Ketchup cu prune

Ingrediente:

  • 450 g roșii prunișoare
  • 1,8 kg prune
  • 600 g zahăr brun
  • 60 ml ulei de măsline
  • 1 ceapă roșie
  • 1 lingură de usturoi zdrobit
  • 2 lingurițe de boia afumată
  • 1 linguriță de piper
  • ½ linguriță de scorțișoară

Preparare:

Curăță roșiile de coajă și semințe și taie-le cubulețe. Taie și îndepărtează sâmburii prunelor. Adaugă zahărul peste acestea din urmă și amestecă bine.

Încinge uleiul și sotează ceapa tăiată mărunt, apoi adaugă usturoiul mărunțit, boiaua și piperul. După 2-3 minute, dă deoparte.

Pune pe foc roșiile cu amestecul de zahăr și prune, ceapa sotată, sarea și scorțișoara și lasă să dea în câteva clocote, până ajunge la consistența dorită.

Dă deoparte și după ce s-a răcit puțin pasează compoziția cu un mixer vertical, până transformi totul într-un sos fin. Toarnă în borcane sterilizate, sigilează-le și lasă-le 24 de ore cu capacul în jos. Păstrează-le apoi la rece.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult