Conserve de toamnă: Salată de gogonele în saramură

Conserve de toamnă: Salată de gogonele în saramură

Ingrediente:

  • 2 kg gogonele
  • 2-3 rădăcini de hrean
  • 1 căpățână de usturoi
  • mărar uscat cu tijă
  • sare mare (grunjoasă)
  • ardei iuți roșii
  • boabe de piper, boabe de muștar (facultativ)
  • 2-3 frunze de țelină

Preparare:

Spală gogonelele, taie-le în sferturi și pune-le în borcanele în care ai așezat frunze de țelină, puțin mărar, căței de usturoi. Umple borcanele până la jumătate, adaugă ardei iute tocat după gust și continuă cu gogonelele tăiate. În funcție de gust, la final adaugă sau nu câteva boabe de piper și muștar.

Fierbe 2 l de apă cu 40 g de sare grunjoasă și toarnă lichidul peste salata de gogonele. Lasă borcanele descoperite până a doua zi, când, dacă este nevoie, completezi cu saramura rămasă. Sigilează borcanele și pune-le într-un loc întunecat și rece.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.37/21.09.2017
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult