Friptură în baiț de vin roșu (rețetă de Paște)

Friptură în baiț de vin roșu (rețetă de Paște)

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, ca să ai cele mai pune preparate, îți propunem cele mai savuroase rețete!

Ingrediente:

2 kg carne de miel

2 linguri de ulei de măsline

Pentru baiț:

400 ml vin roșu sec

3 linguri de oțet

1 borcănel de iaurt

usturoi

ienibahar

foi de dafin

rozmarin

mentă

sare, piper

Mod de preparare:

Cu o seară înainte de a băga friptura la cuptor, pregătește bucata de carne și pune-o într-un vas înalt (cu capac).

Amestecă vinul cu iaurtul, oțetul, o linguriță de sare, 4-5 căței de usturoi zdrobiți, două foi de dafin, 2-3 crenguțe de rozmarin (sau uscat, o linguriță) și 3-4 frunze de mentă (sau uscată, ½ linguriță), piper și 2-3 boabe de ienibahar.

Toarnă acest baiț peste carne și completează cu apă rece doar cât e nevoie ca baițul să acopere carnea. Lasă la marinat cel puțin opt ore.

Pune carnea cu tot cu baiț în tavă, stropește-o cu puțin ulei, acoperă și dă-o la cuptorul preîncălzit. Din când în când, stropește friptura cu sosul din tavă.
După 90-100 de minute, friptura este gata.
Las-o un sfert de oră și abia apoi feliaz-o. Servește-o cu cartofi la cuptor și salată verde.

Citește și:

Drob de pui în aluat (rețetă de Paște)

Drob în crustă de bacon (rețetă de Paște)

Coaste de berbecuț la cuptor (rețetă de Paște)

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.15/14.04.2016
Autor: Mariana Fătulescu
Sursa foto: 123RF

Cele mai citite
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025
De Andreea Vasile | 08 octombrie 2025

Așteptările nu distrug relațiile pentru că sunt prea mari, ci pentru că rămân nespuse. Iar atunci când nu sunt comunicate, se transformă în frustrări, tăceri și reproșuri. Dacă în adolescență e firesc să nu știm exact ce vrem, la maturitate ar trebui deja să avem curajul să cerem. Despre cum ne putem exprima dorințele și […]

Citeste mai mult
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021
De Echipa Femeia | 16 februarie 2021

    Am facut aseara chec cu lamaie si iaurt. Am gasit o reteta noua intens aromata cu lamaie si pentru ca se facea foarte usor si promitea sa fie buna, am incercat-o. Pot sa garantez ca este un dulce perfect, se face repede, ai mereu in casa ingredientele, este deosebit de parfumat, iar dimineata, […]

Citeste mai mult