Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 3 mituri despre îngrijirea părului demontate de experți

3 mituri despre îngrijirea părului demontate de experți

Ingrijirea părului – Există tot felul de mituri pe care le-ai auzit de la prietene, mama ta sau chiar în timpul vizitelor la salon. Unele dintre sunt menționate de atât de multe ori, încât nu este de mirare că că nu mai știi ce este adevărat și ce este…

Ionela Chiriac, trainer ghd, îți dezvăluie care este logica (sau lipsa ei) din spatele câtorva dintre cele mai invocate mituri despre păr.

Mitul 1: Părul meu are o zi proastă

Sigur îți sună cunoscută expresia  „bad hair day”. Este o realitate cu care se confruntă toată lumea: acele zile în care părul tău nu stă cum ți-ai dori, oricât ai încerca. Ei bine, experții ne contrazic. De fapt, cel mai probabil ai un program supraaglomerat și ai amânat vizitele la coafor. Poate că trebuie să îți tai vârfurile sau ai nevoie de o tunsoare nouă. Un refresh de culoare ar putea fi, de asemenea, o soluție.

„Cea mai mare provocare când vine vorba despre îngrijirea părului pentru multe femei este lipsa timpului. Este important să îți tunzi vârfurile regulat pentru un look impecabil. Un refresh de culoare sau o tunsoare nouă fac diferența când vine vorba de modul în care se așează părul tău”, explică Ionela.

Mitul 2: Coafarea termică zi de zi îmi distruge părul

Coafarea termică în îngrijirea părului poate deveni o problemă pentru părul tău. Instrumentele de styling pot atinge temperaturi de până la 220°C, iar podoaba ta capilară este afectată, mai ales dacă le folosești zilnic. De fapt, coafarea termică depinde de instrumentele de styling pe care utilizezi.

„Atât timp cât folosești instrumente de styling de calitate și un spray de protecție termică, îți poți coafa părul ori de câte ori dorești. Foarte multe persoane nu folosesc instrumentele de coafat potrivite, sacrificând sănătatea părului, pentru a obține rezultatele dorite. Temperatura optimă de coafare este de 185°C, care trebuie menținută pe tot parcursul procesului de styling”, explică trainerul ghd.

Mitul 3: Placa este singurul instrument de styling de care am nevoie

Deși există numeroase trucuri și tutoriale care demonstrează versatilitatea plăcilor de îndreptat, specialiștii sunt de părere că îți limitezi posibilitățile de styling cu un singur instrument.

„Alege instrumentele de styling potrivite pentru tine. Cu stylerul ghd platinum poți obține rezultate uimitoare, fără a compromite sănătatea podoabei capilare. Poți opta pentru  bucle cu aspect profesional sau naturale, păr drept sau mai mult volum”, spune Ionela Chiriac.

Citeste si:

Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns