Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 3 secrete ale pudrei bronzante

3 secrete ale pudrei bronzante

Dă un aspect plăcut pielii şi este una dintre alegerile sănătoase dacă vrei să capeți o nuanță arămie fără să stai niciun minut la soare.

Este varianta de vară a pudrei obişnuite care dă un plus de culoare chipului, înlocuind bronzul sau menținându-i intensitatea mult timp. La fel ca varianta sa translucidă sau opacă, pudra bronzantă matifiază tenul, fixează machiajul şi asigură un aspect fin tenului. În plus, este un produs versatil, ce poate fi util în multe alte situaţii.

Fard de obraz

Foarte multe femei îl folosesc în acest scop şi bine fac! Nuanțele de ciocolată sau caramel pot fi o variantă excelentă pentru vară, când tenul prinde o tentă arămie mai mult sau mai puţin intensă, în funcţie de perioada de expunere la soare. Aplic-o pe relieful pomeţilor, pe linia maxilarului şi aripile nasului. Culorile sunt în armonie, iar nuanţele cafenii dau un aspect relaxat chipului. E de preferat să alegi o pudră cu inserţii iluminatoare care să dea tenului un plus de luminozitate.

Dă culoare picioarelor!

Te bronzezi uşor pe mâini şi faţă, zone mereu expuse la soare, însă picioarele, mai ales dacă pantalonii fac parte din stilul tău vestimentar, rămân albe. E neplăcut să porţi fustă şi să laşi la vedere pielea cu aspect lactat. Dacă ai o pudră bronzantă la îndemână, remediezi lesne această situaţie aplicând pudra, cu o pensulă groasă, şi pe picioare. Este una dintre variantele cu care nu dai greş şi în felul acesta poţi oricând să renunţi la autobronzant –  aplici pudra acolo unde vrei să dai pielii puţină culoare. Efectul este natural şi dă fineţe pielii. Tot pudra bronzantă îţi este de folos când vrei să acoperi zonele mai deschise rămase în urma aplicării autobronzantului.

Fard pentru ochi

Este cel mai sigur fard la care poţi apela. Se aplică pe toată pleoapa mobilă, în pliul ochiului şi se estompează uşor spre arcadă, dar poate fi şi un contur subtil pentru pleoapa inferioară, trasat cu o pensulă subţire chiar la baza genelor, chiar uşor umezită pentru o culoare intensă. Defineşte delicat ochii şi este o bază excelentă pentru tuş sau creionul dermatograf. Stratul prăfos împiedică grăsimea pielii să interacţioneze cu ingredientele conturului ales şi astfel nu se întinde, iar rezistenţa lui va fi mult mai mare.

Citește și:

Lecția de autobronzat

5 trucuri pentru un bronz intens

Top 10 alimente care te ajuta sa te bronzezi

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.28/16.07.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns