Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 4 machiaje de zi rapide

4 machiaje de zi rapide

Chiar dacă dimineața ai puțin timp la dispoziție pentru machiaj, poți adopta soluții rapide pentru a ieși din casă cu un aspect impecabil.

Culorile puternice, închise, sunt la modă în acest sezon, însă pentru aplicarea lor, fie că e vorba de ochi, fie de buze, timpul are o importanță covârșitoare. Straturi peste straturi, texturi combinate și contururi precise necesită zeci de minute de migală. Orice gest făcut în grabă poate avea ca rezultat un accident, un mic dezastru pe chipul nostru. Retușarea lui va dura minute prețioase și uneori demachierea devine singura soluție. Graba strică treaba, spune un proverb românesc, probat din plin în timp. Pentru a evita astfel de situații care-ți complică viața și-ți lasă la vedere micile imperfecțiuni, îți propunem câteva variante de machiaj simple, dar la modă.

Fără exagerări

Tenul palid impune un machiaj ceva mai discret, dar nu lipsa lui. Fondul de ten devine un prieten de nădejde, dar și un mijloc ideal de protecție. Multe din formulele acestui fard conțin SPF și apără pielea de razele UV, care sunt prezente și în acest anotimp, în ciuda vremii reci. Chiar dacă ai tenul gras, cele mai bune variante sunt cele lichide, care aduc pielii și o doză de hidratare, protejând pielea împotriva uscăciunii vântului și gerului.

Formule de vreme umedă

Dacă fondul de ten rămâne un produs important în machiajul zilnic și conferă pielii perfecțiune, fardurile, rujurile și mascara trebuie alese atent pentru a face față umezelii. Formulele cremoase sau rezistente la transfer sunt cele spre care e indicat să-ți îndrepți atenția în acest sezon umed. Rujurile, în schimb, trebuie să aibă o formulă hidratantă și nutritivă care să țină la distanță uscăciunea.

Un strop de culoare

Aplică un strat subțire de fond de ten, puțin fard de obraz și un ruj sau un balsam pe buze într-o culoare cât mai naturală pentru a lăsa rolul de vedetă ochilor.
Culorile închise, pământii din acest sezon sunt sugestii din natură, însă și griurile, nuanțele de albstru-deschis și albul sunt variante care se poartă în acest anotimp. Ideale pentru un machiaj rapid, decorativ și tonic. Albastrul este una dintre culorile vedetă pentru zi, pe care îl poți aplica pe toată pleoapa superioară sau poți folosi un creion contur albastru, gri sau verde, conturând ochii de jur împrejur și apoi estompând linia dură cu o pensulă specială (pe care unele creioane o au deja la celălalt capăt), cu un burețel, cu degetul sau cu un băț cu vată. În felul acesta, vei evita ca fardul să se întindă sau să nu fie aplicat simetric.

Natural, plin de prospețime

Nude sau natural nu înseamnă lipsa machiajului, ci doar o tușă fină care să ascundă imperfecțiunile și să sublinieze ușor trăsătu­rile, punându-le astfel în valoare.   

Ai nevoie de un fond de ten cu o bună acoperire sau o cremă BB, care să șteargă de pe chipul tău orice urmă de oboseală sau imperfecțiune. Încălzește fondul de ten sau crema între palme pentru câteva secunde și apoi întinde uniform. Fixează cu un strat fin de pudră. Mai ai nevoie de puțină mascara pe gene și de un gloss pe buze. Dacă vrei să dai un pic de profunzime ochilor, alege un fard bej sau maro-deschis, aplică-l în pliul ochilor și întinde-l puțin spre arcadă.

Roșu senzual

Chiar dacă nu ești adepta machiajului puternic, orice femeie trebuie să aibă un ruj roșu în trusa de frumusețe. Este fardul care face minuni cu o simplă aplicare. Dacă ai o zi specială când trebuie să arăți senzațional, rujul roșu este fardul pe care merită să te bazezi. Este la modă, pune buzele în valoare și dă întregului chip un șarm deosebit.
Baza este și ea importantă, dar rolul fondului de ten nu trebuie minimalizat. Cât privește machiajul ochilor, la buzele pline de culoare se asortează perfect o pereche de gene lungi și pline de volum.

Cum rujul roșu este destul de pretențios și aplicarea lui necesită atenție, ca să-ți ușurezi misiunea, conturează mai întâi buzele cu un creion și abia apoi aplică rujul. O altă variantă mai rapidă este un gloss mat și plin de culoare.

Tușul, mereu elegant

Acoperă tenul cu un strat fin de fond de ten și apoi conturează ochii cu tuș. Secretul acestui machiaj pe cât de sofisticat, pe atât de simplu de făcut este să aplici mai întâi un praf de pudră sau un fard într-o culoare nudă și apoi să trasezi linia de tuș. Fardul îl va fixa și va împiedica întinderea lui. Trasează o linie subțire în colțul intern al ochiului și puțin mai groasă spre coada lui. Oprește linia chiar unde se termină ochiul și apoi trage o alta până la arcadă, în unghi de 45 de grade. Un machiaj de maximum cinci minute. Dacă ai ceva de corectat, pune puțin fon de ten pe un bețișor cu vată și șterge. Asortează acestui machiaj un ruj într-o culoare delicată, naturală. Dacă ai pleoapa căzută sau pielea îmbătrânită, atunci e bine să renunți la acest machiaj.

Citește și:

Solutii naturale pentru pori mariti

3 secrete ale pudrei bronzante

Secretele conturului de ochi

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.42/22.10.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns