Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secretele conturului de ochi

Secretele conturului de ochi

Dai mai mult şarm ochilor folosind bine-cunoscutul dermatograf, dar şi noile creioane-gel, tuşul ori un banal fard. Modul în care-l aplici şi cantitatea utilizată fac diferenţa.

Pentru multe femei, conturul ochilor a intrat deja în rutină. Aşa se explică trasarea precisă a liniei de tuş şi cozile perfect executate din doar două mişcări. Uneori însă, din prea mult zel, exagerăm. Alteori, aplicarea nu e ca la carte şi rezultatul lasă de dorit. Conturul este esenţial pentru a defini forma ochilor şi a-i pune în valoare. Cât de groasă sau lungă, dreaptă ori arcuită trebuie să fie linia și ce nuanțe folosim ţin de forma şi culoarea ochilor, dar şi de ce se poartă şi tipul de machiaj.

Se poartă culorile şoc!

În această vară, galbenul, ciclamenul, verdele sau turcoazul completează culorile consacrate pentru conturul ochilor: negru, maro şi gri.

Liniile grafice sunt pe val

O culoare închisă şi dură cum ar fi negru sau maro aplicată în exces pe pleoapa inferioară face ochii să pară mai mici, însă liniile subţiri, bine definite, trasate cu tuş sau cu creioane bine ascuţite ori folosind culorile vedetă ale verii dau un plus de farmec ochilor. Este un machiaj şic, la care poţi asorta un contur la fel de precis, subţire sau gros, pe pleoapa superioară sau doar un fard neutru, eventual auriu. Linia trebuie să fie perfect dreaptă sau uşor ascendentă, indiferent dacă ne referim la pleoapa superioară sau cea inferioară.

Machiaj clasic de vară

Conturează pleoapa superioară discret, chiar la baza genelor, umbreşte colţul exterior al ochilor, iar pentru pleoapa inferioară, alege un creion luminos (bej, auriu sau gri) şi estompează cu o pensulă specială sau folosind un beţişor cu vată. Conturul cu linii groase se încadrează în categoria machiajului dramatic şi este perfect pentru seară. E bine să-l eviţi pe timpul zilei ori să alegi culori deschise.

Tehnică perfectă

Dacă nu ai deprins încă tehnica de aplicare a cozilor simetrice, make-up artiştii au sfaturi care te vor ajuta să nu dai greş niciodată: nu ţine pielea tensionată şi porneşte de la punctul exterior! Ţine bărbia în sus, privirea în jos şi ochiul pe jumătate închis. Poţi să trasezi mai întâi o linie cu un creion într-o culoare deschisă, ca un ghid, pe care s-o corectezi mult mai uşor.

Un mic truc

Un dermatograf alb sau bej aplicat pe pleoapa inferioară face minuni, asigurându-ți un aspect mai proaspăt şi odihnit. Trasează o linie fină chiar la baza genelor şi estompeaz-o cu degetul.

Rezistenţă maximă

Pentru vară, sunt recomandate formulele rezistente la apă, iar dacă nu ai în trusa ta un astfel de produs, poţi să dai mai multă rezistenţă creionului fixându-l cu un fard în aceeaşi culoare, aplicat cu o pensulă subţire, uşor umezită.

Citește și:

Aplică machiajul ca o profesionistă!

Buze senzuale în 5 pași

Adevărul despre machiaj. Ce spun studiile și cât de important este modul în care arăți

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.23/11.06.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns