Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 4 secrete de machiaj

4 secrete de machiaj

Cine crede că machiajul este o joacă se înşală! La baza lui stau reguli aproape matematice, dar şi multe secrete ce fac misiunea profesioniştilor mai uşoară.

Multe trucuri, probate în timp, sunt folosite pentru a obţine rapid efecte magice. Experienţa şi studiul îşi spun cuvântul! Ştiinţa contează, dar tehnica face diferenţa. Am aflat câteva secrete direct de la profesionişti şi ne grăbim să ţi le împărtăşim. Cu aceste mici trucuri, vei obţine mari efecte. Vei realiza machiajul mai uşor şi rezultatul va fi unul spectaculos.

Învaţă să mânuieşti bine pensula

Cu cât mai aproape de perie vei ţine degetele, cu atât presiunea va fi mai mare pe vârf, iar culoarea – mai intensă. Dacă vei ţine pensula de coadă, presiunea va fi mai mică şi fardul se va distribui mai delicat pe piele. Dacă vrei să distribui culoarea uniform, ţine pensula din mijlocul mânerului. Poţi transforma uşor o perie pufoasă într-una plată strângând pensula între degete.

Trucuri de aplicare

Regula spune să aplici mai întâi primerul şi apoi fondul de ten. Mulţi make-up artişti apelează la un truc care dă rezultate: amestecă primerul cu fondul de ten! Ei spun că, oricum, se amestecă pe piele și de ce nu le-ai combina din prima? Durabilitatea fondului de ten este asigurată, iar aspectul este unul mai natural. Dacă ai tenul gras, aplică fondul de ten folosind un burete umezit. Se ştie, apa nu se combină cu uleiul și, prin urmare, pe faţă ajunge pigmentul, nu şi grăsimea fondului de ten. Tenul va fi perfect acoperit, dar fără să strălucească. Şi nu uita: fondul de ten se aplică din centrul feţei spre extremităţi!

Cele mai bune corectoare

Fardurile corectoare bej nu fac întotdeauna o treaba ca la carte. Make-up artiştii spun că pentru imperfecţiunile intense ai nevoie de culori contrastante. Culorile opuse se anulează reciproc şi, ca atare, coşurile sau cearcănele pot fi camuflate foarte uşor. Verdele acoperă cel mai bine roşeaţa, iar portocaliul elimină albastrul cearcănelor. Dacă foloseşti anticearcăn bej, acesta face ca zonele respective să pară gri.

Culoarea potrivită

Suntem tentate să alegem culorile fardurilor după preferinţele noastre cromatice, nu după cum se potrivesc optim cu nuanţa ochilor. Make-up artiştii ne oferă câteva sfaturi de a alege culorile care ne pun cel mai bine în valoare ochii.

*Pentru ochii vezi, cea mai bună alegere este roşul, dar nu roşul cel mai pur, ci nuanţe roşietice de vin sau frunze ruginii.

*Pentru ochii albaştri, culoarea opusă, portocaliul, e varianta ideală – ea şi toată familia ei: galben, auriu, piersică sau caisă.

*Ochilor căprui li se potrivesc aproape toate culorile, însă remarcabile sunt albastrul şi movul.

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.41/15.10.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns