Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 momente-cheie pentru păr

5 momente-cheie pentru păr

Trebuie îngrijit şi răsfăţat la fel de mult ca pielea, însă există câteva momente în care părul are nevoie de o atenţie specială.

Gros sau subţire, uscat, normal sau gras, părul va arăta bine, plin de strălucire şi îl vei aranja cu ușurință dacă utilizezi produsele de care are nevoie. Tipul de păr are o importanţă deosebită în alegerea acestora, iar când podoaba capilară suferă, se impun tratamentele speciale. Iată care sunt momentele în care părul are nevoie de produse cu acţiune de remediere rapidă şi tratamente de urgenţă.

  • Schimbarea anotimpurilor

Părul suferă din cauza stresului provocat organismului de modificarea temperaturilor. Primăvara, părul este devitalizat inclusiv de alimentaţia săracă în vitamine de peste iarnă. Căciula, dar şi alternanţa cald-rece la care a fost supus au ca efecte uscarea firului de păr şi tocirea vârfurilor.

Ce-i de făcut: aplică o dată pe săptămână o mască puternic hidratantă, consumă multe fructe şi legume care să refacă stocul necesar al organismului de vitamine şi minerale, de care va beneficia inclusiv părul, şi tunde-te! Fie că alegi o nouă linie sau doar scurtezi lungimea cu 1-2 cm, părul va căpăta un plus de vitalitate. Masca pentru revitalizarea scalpului este şi ea un tratament indispensabil. Scalpul curăţat şi remineralizat ajută rădăcina firului să se fortifice.

  • Vara

Tocmai când consideram că am dres cât de cât ravagiile iernii, părul este supus unei alte provocări: soarele puternic. Aşa cum ne apărăm pielea de razele UV, la fel trebuie să ne intre în reflex protejarea părului. Iar cum vara pierdem foarte multă apă, părul se poate deshidrata uşor, iar suplimentarea hidratării intră în categoria înfrumuseţării!

Ce-i de făcut: foloseşte un şampon hidratant, înlocuieşte balsamul cu o mască hidratantă la fiecare spălare (dacă ai părul gras, este suficient balsamul), iar în zilele toride protejează părul cu un spray-balsam fără clătire, care să conţine şi un filtru UV.

  • După vopsire

Părul capătă luciu, scalpul este mai curat, însă în procesul vopsirii firul de păr se poate usca şi cuticulele rămân deschise, iar astfel se pierde foarte uşor culoarea obţinută.

Ce-i de făcut: foloseşte un şampon pentru protecţia culorii, o mască şi, pentru un plus de hidratare, aplică după fiecare spălare două picături de ulei, distribuite uniform pe păr.

  • În timpul curelor de slăbire

Te poţi confrunta cu căderea părului din pricina carenţei de vitamine B şi minerale.

Ce-i de făcut: există suplimente, dar şi şampoane care întăresc rădăcina părului. Fiolele cu serumuri care se aplică direct pe scalp sunt şi ele de mare ajutor în păstrarea frumuseţii părului.

  • După o naştere

Sarcina consumă multe dintre resursele organismului, iar părul poate fi devitalizat şi să cadă într-o cantitate mai mare.

Ce-i de făcut: pentru că alăptezi, nu este indicat să iei suplimente fără avizul medicului, însă ai putea folosi un şampon împotriva căderii părului şi să purifici părul clătindu-l cu apă şi oţet.

Citește și:

Dă volum părului

Ce mananci sa ai parul lucios

Masti naturale pentru par

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.18/07.05.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns