Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Dă volum părului

Dă volum părului

O coafură cu volum îți dă negreșit un aer sexy și te face să pari proaspăt ieșită de la stilist.

Părul înfoiat e provocator și plin de personalitate. Iată la ce trucuri să apelezi ca să-i menții vioiciunea și fermitatea, pentru a arăta întreaga zi ca o vedetă de cinema!

Freza face lookul

Tunsoarea duce mare parte din greu și te ajută să-ți atingi țelul de a te mândri cu un păr plin de volum. Astfel, dacă ai firul gros, roagă coafeza ca, indiferent de lungime, să te tundă în trepte filate. Vei fi surprinsă că până și firul tău drept și mătăsos va căpăta vitalitate și-l vei putea înfoia doar cu ajutorul uscătorului de păr și un pic de spumă la bază. Vârfurile despicate sunt un alt aspect important dacă țintești mai mult volum. În acest caz, firul pare subțire și este greu de coafat, așa că trebuie tăiate vârfurile. Ca să crească repede, taie 2 cm o dată la două luni, pentru a împiedica despicarea vârfurilor și a le menține sănătoase. Stiliștii ne sfătuiesc să folosim mai degrabă aerul rece și o perie rotundă cu peri naturali, care să aibă diametru mare, pentru ca buclele să fie mari și volumul să se păstreze mult timp. Ia câte o șuviță din părul umed și răsucește-o pe perie până la rădăcină. Așteaptă până când se usucă, apoi treci la altă șuviță. Ai răbdare dacă alegi această procedură, fiindcă spuma face ca părul să se usuce mai greu, însă rezultatul merită efortul!

Îngrijire specială

O etapă importantă sunt spălarea cu șampon special pentru volum, precum și hrănirea cu masca tratament cel puțin zece minute, ca uleiurile naturale să pătrundă în cuticule, iar firul să se înmoaie și să devină ușor de coafat. După ce clătești părul, tamponează-l blând cu prosopul până ce se zvântă. După aceea, e recomandat să aplici spray volumizator pe întreg firul înainte de a-l usca. Agită bine flaconul și pulverizează de la o distanță de 30 cm, apoi masează ușor, ca să se întindă uniform pe tot părul. Efectul va fi de fixare și susținere pentru multe ore. Iar dacă e îmbogățit cu cheratină, produsul fortifică și oferă un plus de strălucire. Întinde părul cu peria, folosind uscătorul. La final, pulverizează un nou strat de spray pentru volum și tapează părul: ia câte o șuviță, ține-o vertical și tapează la rădăcină cu un pieptăn cu dinți mici și deși. După ce termini tot părul, netezește-l pentru a nu se încurca. Nu este nevoie să folosești și spumă fixatoare sau alte produse, fiindcă riști să încarci firul și să-i dai un aspect de păr turtit.

Pieptănătură de efect

O altă variantă prin care dai părului un plus de volum este să apelezi la drotul electric, cu ajutorul căruia obții onduleuri lejere și ușor de modelat. După ce zvânți bine părul și-l descurci, aplică un ser sau un ulei, ce acționează ca o peliculă de protecție termică și care nu doar întărește structura firului, ci îi conferă strălucire și suplețe. Alege cărarea pe o parte, ca să-ți fie mai ușor să-l coafezi. Ia câte o șuviță și ruleaz-o pe ondulator, ținând aparatul paralel cu capul, astfel încât să obții onduleuri verticale. Continuă cu șuvițe din lateralele feței, pentru a crea iluzia de volum. Nu neglija partea din spate, dar las-o la urmă. La final, desfă toate șuvițele cu buricele degetelor, fără să agresezi firul. Pulverizează spray fixativ cu ultrafixare, ca să nu-și piardă prea repede forma umflată.

Treptele, cheia pentru volum

Până să ajungi la coafor, documentează-te în legătură cu caracteristicile podoabei tale capilare, ca să știi ce să ceri dacă vrei volum doar din tunsoare. Fiecare instrument pentru păr își pune amprenta asupra frizurii, fiindcă dă firului o textură diferită și, în mod surprinzător, te face să fii mai mulțumită de aspectul părului tău.

  • Dacă părul tău e subțire și moale, iar lucrul asta te chinuiește zilnic, fiindcă nu reușești să-i dai o formă, soluția pentru tine este texturarea din foarfecă sau lamă, în scopul obținerii a cât mai multe trepte.
  • Părul lung și drept este, de asemenea, greu de coafat cu volum, dar lipsa treptelor și vârfurile tăiate drept te ajută destul de bine să dai impresia de păr bogat.
  • Părul scurt poate da senzația unui plus de volum dacă este aplicată tehnica scurtării la ceafă și a păstrării lungimii în rest. În acest fel, odată coafat, se creează impresia naturală de păr bogat.
  • De asemenea, obții volum alegând orice tunsoare în trepte inegale ce încadrează asimetric fața, fiindcă îți pun în valoare trăsăturile frumoase ale chipului și dau o notă șic lookului.

                

Citește și:

Culori șic de păr în această perioadă

Cum iti distrugi parul singura! 5 obiceiuri rele

8 alimente ce favorizeaza cresterea parului

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.14/9.04.2015

Autor: Lidia Năstase

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns