Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 secrete orientale. De unde vine frumusețea femeilor din Asia

5 secrete orientale. De unde vine frumusețea femeilor din Asia

5 secrete orientale – Femeile din Asia sunt recunoscute pentru pielea lor fină, cu aspect de porţelan. La 40 de ani par să aibă 20.

Mulţi cred că este o caracteristică a rasei, un dar al naturii, dar, pe lângă gene, secretul acestui aspect plin de prospeţime este rezultatul unui ritual de îngrijire de la care nu se abat şi, desigur, al câtorva trucuri numai de ele ştiute. Astăzi îţi vom dezvălui câteva dintre ele care te vor ajuta să-ţi păstrezi frumuseţea pielii pe o lungă perioadă.

 Tratamente profunde

O dată pe săptămână, asiaticele îşi îngrijesc profund tenul, aplicând seruri, emulsii şi esenţe speciale. Folosesc nu mai puţin de 17 produse pentru îngrijirea feţei.  Aplicarea lor se face pe rând, de la cele cu textură uşoară până la cele cu texturi din ce în ce mai grase. În acest fel, pielea va fi capabilă să absoarbă cantitatea maximă de elemente active. Noi îţi recomandăm să începi cu fiole tratament, să continui cu seruri, măşti, apoi cu creme… şi, la sfârşit, un ulei.

Îşi protejează faţa de razele UV pe tot parcursul anului

Poate ai văzut prin filme că asiaticele poartă umbrele şi atunci când zilele nu sunt însorite. Nu e ceva legat de tradiţie, ci un mijloc de a-şi proteja pielea de soare. Azi, pun mare preţ pe cremele cu factor de protecţie solară ridicat. Dacă noi ne dorim o piele bronzată, ele îşi doresc o piele albă şi pentru asta au grijă ca soarele să n-o coloreze, iar în acest fel o apără şi de îmbătrânirea prematură.

Folosesc apă de orez

Timp de secole, femeile asiatice au folosit apa de orez pentru a-şi păstra tinereţea pielii. Nici azi, chiar dacă au atât de multe produse la îndemână, nu au renunţat la ea. Această substanţă miraculoasă o folosesc pentru clătirea feţei sau a părului.

Menta şi ceaiul verde sunt produse cosmetice

Aceste două ingrediente sunt nelipsite din rutina zilnică de frumuseţe a femeilor asiatice. Le folosesc în măşti, ca apă tonică, pentru curăţare sau ca ceaiuri. Ele spun că folosirea regulată a ceaiului verde şi a mentei face pielea radioasă şi o menţine sănătoasă.

Iubesc uleiul

Cred că uleiul este excelent pentru piele şi folosesc orice fel de ulei: de cocos, avocado sau măsline, înlocuind crema de noapte şi nu numai. Uleiul îndepărtează machiajul, hrăneşte şi hidratează şi totodată reface elasticitatea; în plus, e natural!

Citeste si:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.06/2018
Text: Luminiţa Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

One thought on “5 secrete orientale. De unde vine frumusețea femeilor din Asia

Lasă un răspuns