Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 5 trucuri să-ţi prelungeşti bronzul

5 trucuri să-ţi prelungeşti bronzul

Ne place strălucirea sănătoasă a bronzului căpătat în vacanţă, dar culoarea începe să pălească după ce ne întoarcem acasă. Ce-i de făcut?

Culoarea arămie apare doar în straturile superioare ale pielii în urma activării celulelor de melanină atunci când ne expunem la soare. Din acest motiv, bronzul rezistă 10-20 zile fără nicio intervenţie. Când celulele de la suprafaţa pielii încep să moară, pielea se exfoliază şi astfel bronzul păleşte de la o zi la alta. Pentru a ne păstra nuanţa cafenie, trebuie să avem grijă de celulele din stratul superior al pielii. Iată câteva sfaturi ca-ţi menții bronzul fără să te expui la soare!

Când mergi la plajă, protejează-te cu ulei cu SPF peste 20! Astfel hidratezi pielea şi prelungeşti viaţa celulelor de la suprafaţa ei.

Dieta contează

Bea cât mai multă apă, ceaiuri, consumă castraveţi şi pepeni. Aceste mici gesturi vor hidrata pielea din interior şi vor întârzia exfolierea naturală. Fructele şi legumele roşii şi galbene sunt bogate în caroten. Acesta din urmă, când ajunge la nivelul pielii, susţine bronzul natural şi prelungeşte producţia de melanină.

Hidratează pielea uscată!

O doză dublă de cremă hidratantă va ţine la distanţă exfolierea şi bronzul va fi salvat. Hidratarea menţine pielea frumoasă, netedă şi păstrează culoarea arămie. Faţa este prima zonă unde bronzul cedează – prin urmare, foloseşte multe produse hidratante în această perioadă: lapte demachiant, serum, cremă, iar seara aplică o cremă de noapte sau o mască hidratantă.

Loţiunea de corp, untul sau uleiul trebuie aplicate de două ori pe zi pentru a oferi suficientă apă pielii şi a împiedica deshidratarea. Se folosesc imediat după duş.

Renunţă la săpun!

Există foarte multe geluri de duş cu o formulă bogată în uleiuri care menţin hidratarea în timp ce curăţă pielea. Cremele de duş și săpunul pentru bebeluşi sunt alte produse care prelungesc viaţa celulelor de la suprafaţa pielii.

Trişează puţin!

O dată pe zi, înlocuieşte crema de corp cu un lapte after sun cu efect de potenţare a bronzului. Nimic mai simplu pentru a menţine culoarea intensă!

Epilare electrică

Cremele depilatoare, lama şi mai ales ceara îndepărtează, odată cu părul, stratul superior al pielii, respectiv o parte din bronz. Renunţă la orice formă de exfoliere a pielii, fie că e vorba de scruburi, măşti-peeling sau metode de epilare exfoliantă. Epilatorul electric este o soluție rapidă de a scăpa de părul nedorit, dar nu şi de bronz. După epilare, aplică un ulei de corp pentru o piele fină, suplă, iar strălucirea va pune în valoare bronzul!

Citește și:

3 secrete ale pudrei bronzante

Lecția de autobronzat

5 trucuri pentru un bronz intens

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.34/27.08.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns