Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 6 atingeri magice

6 atingeri magice

6 atingeri magice – Tratamentele cosmetice sunt esențiale în păstrarea supleței pielii. Ingredientele combinate cu masajul fac adevărate minuni.

  • Prea grăbite, aplicăm cremele și produsele destinate tenului în câteva secunde, însă, cu numai cinci minute putem să oferim tenului unul dintre cele mai eficiente tratamente antirid. Iar seara putem să ne rezervăm cinci minute pentru un tratament pe cât de simplu, pe atât de eficient.
  • Masajul relaxează mintea și corpul. În timpul lui se produc mai mulți hormoni ai tinereții și pielea arată mai bine. În plus, când mușchii sunt masați, sângele circulă intens, celulele sunt mai bine hrănite și oxigenate. De mii de ani, masajul este folosit pentru sănătate și frumusețe.
  • Alături de masaj, uleiurile esențiale au un veritabil potențial de întinerire pentru piele, datorită efectului de stimulare a înnoirii celulare. La fel ca nasul, pielea are receptori pentru ingredientele sănătoase și, când aceștia sunt activați, pielea dă semnalul de formare a celulelor responsabile de repararea țesuturilor.

Arome tămăduitoare

Chiar și atunci când inhalăm aroma plăcută a uleiurilor esențiale, este un beneficiu pentru sănătatea pielii, aceasta reducându-și iritațiile și tensiunea, așa arată studiile. Uleiurile volatile care dau aromă sunt niște mici molecule cu impact pozitiv asupra hormonilor răspunzători de inflamații și stres. Însă niciodată uleiurile esențiale nu se aplică direct pe piele. Se folosesc doar diluate în alte uleiuri de bază.

5 minute pentru un tratament rejuvenant

1 Relaxează fruntea

Cu degetul arătător, fă câteva mișcări de la stânga la dreapta și înapoi, cu fermitate, în zigzaguri scurte, de sus în jos. Fă 10 zigzaguri în ambele sensuri.

2 Șterge ridurile de sub ochi și cearcănele

Cu buricul degetului mijlociu, apasă ușor de-a lungul orbitelor, punctând de cinci ori mai apăsat, cam la o lățime de deget. Începe din colțul exterior al ochiului și ai grijă să nu intre nicio picătură de ulei în ochi. Fă această mișcare de cinci ori pentru fiecare ochi.

3 Netezește gâtul

Prinde baza gâtului cu mâna dreaptă, ținând degetele desfăcute, și trage, punând puțină presiune, spre urechi. Repetă de cinci ori.

4 Întinde zona nasului

Chiar dacă această zonă se ridează greu, e bine să fie ținută tonică pentru a susține mai bine musculatura obrajilor. Cu degetele mijlocii, fă câteva mișcări circulare scurte pe o parte și cealaltă a nasului. Începe de la colțul intern al ochilor spre nări și înapoi. Repetă de trei ori pe fiecare parte.

5 Redefinește bărbia

Pune degetul mare și arătătorul drept pe mijlocul bărbiei și lasă-le să alunece de-a lungul osului maxilarului până la urechi. Repetă de cinci ori, apăsând ferm, cât să simți osul.

6 Dă obrajilor fermitate

Cu arătătoarele, fă mici mișcări circulare pe proeminența pometelui, începând de la nas spre urechi. Apoi întinde pielea spre urechi, aplicând toate degetele pe față și trăgând spre urechi.

Cele mai bune uleiuri pentru fiecare tip de piele

Amestecă 3-5 picături de ulei esențial în 10 ml de ulei de măsline, floarea-soarelui, jojoba, migdale sau struguri.

Pentru piele uscată

Uleiul de trandafiri ajută la reducerea uscăciunii și ridurilor, susține hidratarea și catifelarea tenului.

Pentru pielea grasă

Uleiul de ienupăr curăță pielea, o purifică, este ideal pentru tratamentul acneei și înlătură excesul de sebum.

Pentru ten mixt

Uleiul de geranium (mușcată) echilibrează producția de sebum și reduce aspectul gras și ridurile.

Pentru ten sensibil, inflamat

Uleiul de mușețel are efect antiinflamator și calmant, tratând chiar și eczemele. Lavanda are și ea efect relaxant și calmant.

Pentru a obține cel mai bun efect de la uleiurile esențiale, păstrează-le într-un loc răcoros și uscat, cum ar fi în frigider sau într-o cămară bine aerisită.

Citeste si:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.38/2018
Text: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pexels.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns