Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 7 gesturi salvatoare în rutina de dimineață

7 gesturi salvatoare în rutina de dimineață

O mică trusă cu accesorii și farduri, dar și câteva trucuri te fac să salvezi minute bune dimineața.

Alarma ceasului poate fi amânată pentru 15-30 de minute dacă deprinzi câteva gesturi simple. Înainte să te ridici din pat, întinde bine mâinile și picioarele, arcuiește coloana în timp ce mârâi ca o pisicuță, agățând pe față cel mai bun zâmbet al tău. Energia cu care te dai jos din pat este importantă pentru tot ce ai de făcut. Zâmbetul te va transpune automat pe o energie pozitivă – prin urmare, nu renunța la el!

Tratament rapid de înviorare

Începe-ți dimineața cu un jet de apă rece pe față. Imediat pielea se va trezi și va reacționa eficient la restul tratamentelor. După această trezire, aplică un ser și te poți ocupa de micul dejun și cafea. Serul va avea timp să ajungă în interiorul pielii și de acolo să facă minuni.

Alege apa călduță

Apa fierbinte a dușului este relaxantă, însă dimineața nu ai nevoie de așa ceva, ci de energizare. În plus, aburii îți vor deschide porii provocând pierderea de apă din epidemă și îți va zbârli cuticulele firelor de păr, ceea ce va necesita mai multă muncă și timp pentru a-l aranja. Și unde mai pui că atmosfera caldă te îndeamnă la leneveală sub apă, adică la pierderea timpului. Iar în zilele toride, apa fierbinte te face să transpiri abundent după ce ieși din duș. Ți-am dat suficiente motive să renunți la apa fierbinte? Apa caldă, mai degrabă călâie te va face să termini dușul în timp util, îți va menține hidratarea pielii, aducându-i fermitate.

Nu uita de călcâie

Cremele tratează asprimea călcâielor, dar au nevoie de un plus de ajutor. Dușul de dimineață poate contribui la finețea picioarelor. Ține la îndemână o pilă și frecă-ți călcâiele la sfârșitul dușului, când sunt bine înmuiate. Dacă transformi acest gest într-o rutină zilnică, te vei putea lăuda cu cele mai fine tălpi.

Aranjatul părului

Pentru fiecare tip de păr există un instrument care te salvează când ești în criză de timp. Fie că alegi să-ți faci câteva bucle sau să netezești cu placa șuvițele de la suprafață, să aplici un șampon uscat ori un spray de texturare, acestea îți vor lua numai cinci minute, iar coafura ta va arăta de milioane. În funcție de ce ți se potrivește și stilul personal, ține la îndemână un astfel de instrument și spray. Termină de aranjat cu o tușă fină de fixativ și, în mod garantat, coafura ta va fi admirată. Să le luăm pe rând.

*Bucle. cu ondulatorul clasic sau Curl Secret Babyliss poți să faci câteva bucle care fie să-ți încadreze chipul  – sau doar pe șuvițele de la suprafață. Pare complicat, dar se fac imediat.

*Păr drept. Placa sau o perie cu ioni sunt accesoriile care în câteva minute te vor ajuta să ai un păr neted. Poate nu va ieși perfect drept, ca și cum ar fi fost întins cu peria la salon de o mână profesionistă, dar va arăta onorabil.

*Aspect sălbatic. Există spray-uri care asta fac, aduc un aspect ușor ondulat, ciufulit, dar studiat. Este noua coafură care face furori la Hollywood – stilul effortless (fără efort). Nu trebuie decât să aplici spray-ul ca el să capete această formă. Îți va lua mai puțin de un minut.

BB, e cel mai bun prieten

Ai nevoie de hidratare, dar și de culoare, iar o cremă BB ți le aduce pe amândouă în același timp. E ușor de aplicat, rapid și nu-ți dă bătăi de cap. Culoarea va fi discretă și nu vei avea nevoie de retușuri. Ba, mai mult, tenul tău va avea un aspect proaspăt și fără pată, perfect catifelat. Că alegi o astfel de cremă sau una clasică și fond de ten, masează-ți înainte tenul pentru a stimula circulația și a da tonus tenului.

Fard de obraz și ruj

Când ești în criză de timp, apelează la următorul truc: folosește pentru machiajul pomeților și buzelor același fard. Ți se pare ciudat? Sunt multe farduri create special pentru a fi folosite în acest fel. Alege un fard de obraz cremos pe care să-l aplici și pe buze sau un ruj care poate fi folosit și în obraji. Nimic mai simplu și mai rapid! Iar acomodarea cromatică va fi perfectă. Unii make-up artiști recomandă fardurile de obraz și pentru ochi, mai ales dacă ai ochii verzi sau albaștri. Se aplică rapid, cu degetele.

Pudrează genele

Ca genele să capete culoare, definire și mai ales volum și alungire, trebuie să aplici straturi peste straturi, iar când te grăbești, un gest greșit e suficient ca machiajul să fie compromis. Economisește timp și evită orice risc aplicând puțină pudră pe gene înainte de mascara. Ea va adera mai bine și genele vor căpăta volum din cel mult două tușe. Simplu, rapid și senzațional.

Unealta pentru machiajul ochilor

Deși cele mai multe farduri sunt prevăzute cu pensule pentru aplicare, ele nu sunt cele mai eficiente. Înarmează-te cu o pensulă profesională și machiajul tău va fi gata în 1-2 minute. Nici măcar nu ai nevoie de exercițiu. Aplică pe pleoapa mobilă un fard sidefat sau mat, într-o culoare deschisă, și în pliul ochiului, iar puțin spre arcadă, un fard cu 1-2 tonuri mai închis. Pensula profesională va întinde și omogeniza perfect fardurile. Încearcă și vei vedea cât de ușor se poate face un machiaj senzațional și rapid.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.22/08.06.2018
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay

Comments

comments

Lasă un răspuns