Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 7 reguli de aur care ne salvează bronzul la sfârșit de vară

7 reguli de aur care ne salvează bronzul la sfârșit de vară

bronzul

Vara este pe sfârșite și bronzul este amintirea ei vie. Și parcă pozele nu sunt de ajuns, păstrarea culorii arămii devine obiectivul nostru secret., mai ales că există soluții care salvează bronzul.

Frumoasa culoare arămie se obține cu sacrificii și se pierde ușor. Ar fi păcat să se întâmple acest lucru, mai ales că aduce un șarm aparte și ne ascunde cu dibăcie micile imperfecțiuni și pistruii. Deși nu conștientizăm toate avantajele, sufletul ne spune că este ceva prețios, care trebuie păstrat. Iar pentru a păstra ceva, întotdeauna trebuie să depui puțin efort. Câteva tehnici și reguli de aur pot salva bronzul chiar și o lună. Mai ales că sunt simplu de aplicat și eficiente în orice situație.

Regula 1

Renunță la exfoliere

Dacă ai exfoliat pielea înainte de plajă, bronzul va fi durabil. Însă pielea se exfoliază în mod natural la 28 de zile sau chiar mai târziu, odată cu vârsta. Ceea ce în mod normal este un inconvenient acum pare o situație salvatoare. Folosește geluri de duș blânde și foarte hidratante, care să mențină cât mai mult timp bronzul.

Sfat: dacă începi să te cojești, aplică o cremă de corp și apoi curăță cojile printr-un masaj ușor.

Regula 2

Adaugă un plus de hidratare

Este esențial să menții pielea hidratată dacă îți dorești ca bronzul să se păstreze cât mai mult timp. Aloe vera hidratează cel mai bine pielea, dar și uleiurile de corp. Aplică-le de două ori pe zi, dimineața și seara, imediat după duș. Chiar dacă bronzul va păli, ritmul va fi lent, iar pielea va avea mult de câștigat în catifelare.

Regula 3

Întreține bronzul cu o cremă bronzantă

O cremă bronzantă este mai ușor de folosit peste un bronz natural și de mare ajutor pentru întreținerea lui. Pentru a prinde exact nuanța care să accentueze culoarea și să nu transforme pielea uniformă în una cu pete, este nevoie de multă hidratare înainte de aplicarea cremei. Nimeni nu va bănui micul tău artificiu și bronzul va dura mai mult. Folosește această cremă cel puțin o dată pe săptămână sau chiar de două ori și vei avea cel mai lung bronz din viața ta!

Sfat: cel mai bun moment de aplicare a unui autobronzant este dimineața, după duș și hidratare. În acest fel, vei lăsa timp să-și facă treaba neperturbat de nicio picătură de apă. Există și produse care se aplică ușor, nu pătează palmele și se usucă într-un timp foarte scurt de la aplicare.

Citește și: Cele mai comune mituri despre protecția solară și adevărul din spatele lor

Regula 4

Momentul potrivit pentru duș

Dacă spălarea pielii era indicată imediat după plajă, atunci când folosești un spray sau o cremă autobronzantă, trebuie să aștepți cel puțin 12 ore pentru duș. Dacă te vei spăla mai devreme, riști să înlături bronzul artificial înainte să fie absorbit în piele și să-și înceapă acțiunea.

Sfat: evită faci dușuri foarte fierbinți pentru că usucă pielea și culoarea arămie se va duce odată cu piele deshidratată. Apa călduță salvează bronzul și, în plus, te răcorește mai bine!

Regula 5

Bea multă apă

Ca să-ți păstrezi sănătatea, frumusețea pielii și bronzul, trebuie să bei multă apă, peste doi litri. Când este cald, transpirăm și pierdem apă, așa că avem nevoie de ea într-o cantitate mai mare decât în restul anului. Fructele și legumele bogate în apă sunt și ele o sursă bună. Pepenii, castraveții, vinetele sau dovleceii trebuie să facă parte din dieta ta pentru a completa necesarul organismului de apă.

Betacarotenul te ajută să te bronzezi mai bine

Regula 6

Profită de betacaroten

Acest element aduce în mod natural un plus de culoare pielii. Pentru a-ți menține bronzul cât mai mult timp, e bine să te bazezi și pe ajutorul lui. Există suplimente cu betacaroten, dar îl poți lua și din morcov, șofran, roșii, spanac, broccoli, ardei grași, caise și cartofi-dulci. Aduce pielii culoare, strălucire și sănătate. Încearcă!

Regula 7

Evită epilarea cu ceară sau creme

Aceste metode de îndepărtare a părului nedorit au ca efect și o ușoară exfoliere și, cum cu siguranță nu vrei să pierzi nicio celulă bronzată înainte de vreme, e bine să alegi aparatul de epilat, care smulge părul din rădăcină fără îndepărteze stratul superior al pielii.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de septembrie 2019 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: iStock.com

Comments

comments

Lasă un răspuns