Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > 7 trucuri pentru îngrijirea părului iarna

7 trucuri pentru îngrijirea părului iarna

Trucuri pentru îngrijirea părului iarna – În această perioadă, părul își pierde strălucirea și își menține greu nivelul de hidratare. Câteva trucuri pot fi salvatoare și este bine să le cunoști și să le aplici.

Temperaturile oscilante la care este supus pe parcursul iernii îi afectează sănătatea. Căciula, deși protejează părul, contribuie și ea într-o oarecare măsură la deteriorarea lui. Uneori e nevoie nu doar de ajustări ale ritualului de îngrijire, ci și de schimbarea produselor pe care le folosești de obicei. Iată câteva trucuri care te vor ajuta să-ți menții părul sănătos pe timpul iernii.

Spălat mai rar

Iarna poți încerca să-ți speli părul mai rar, o dată sau de două ori pe săptămână dacă este uscat sau normal și de trei ori dacă este gras. Folosește un șampon mai blând, care nu degresează foarte tare și are în formula lui proteine sau uleiuri hidratante. Dacă nu ai un astfel de șampon, amestecă în rația de șampon pentru o spălare o picătură de ulei. Simplu și eficient.

Uscarea lejeră a părului

Pentru că este frig și timpul este o resursă scumpă, nu poți lăsa părul să se usuce natural, dar poți evita uscarea lui exagerată lăsând părul 15-20 de minute în prosop pentru ca el să absoarbă cât mai mult din apă și, prin urmare, să folosești uscătorul un timp mai scurt. În orice anotimp, ține uscătorul la 15 cm distanță de păr, pentru a-l proteja contra deshidratării.

Sfat: setează uscătorul pe aer cald, nu fierbinte, iar la final, aplică un jet de aer rece pentru a răcori scalpul și a închide perfect cuticulele. În acest fel, părul va avea mai mult luciu și își va păstra mai mult timp forma. Totuși, evită să pleci cu părul umed pentru că poate îngheța și rupe.

Revitalizează părul peste noapte

Când părul este uscat, aspru și tern e semn că are nevoie de o îngrijire mai profundă și poate chiar să renunți la produsele care usucă părul, cum ar fi cele pentru mătreață sau fixativul. Pentru a remedia rapid această problemă, ai nevoie de ulei. Este extrem de hidratant, dă elasticitate și strălucire în câteva secunde. Întinde pe palme sau aplică 2-3 picături de ulei, de preferat de argan sau cocos, și apoi trece degetele prin păr, evitând scalpul.

Sfat: pentru un tratament intensiv, aplică în fiecare seară acest ulei pe păr și lasă-l să acționeze peste noapte. N exagera cu cantitatea!

Strălucire extra

Mai ales părul creț sau ondulat își pierde luciul și devine vulnerabil. Regula de aur pentru un păr strălucitor este folosirea balsamului, însă iarna ai nevoie de ceva mai mult, un produs mai bogat și mai hrănitor. Alege o mască sau un balsam cu cheratină și proteine pentru a da părului elasticitate, în afară de luciu.

Sfat: dacă părul tău este foarte uscat, aplică un balsam leave-in (fără clătire), în fiecare zi, pentru o mai bună hidratare.

Masca face minuni

O dată pe săptămână, aplică pe păr o mască hrănitoare. Prepar-o din ulei și gălbenuș și aplic-o pentru 30-60 de minute, acoperind părul cu o folie de aluminiu și apoi cu un prosop, pentru a genera un efect de saună datorită căruia ingredientele nutritive vor fi absorbite ușor atât de păr, cât și de scalp.

♥Temperatura ridicată din casă poate deshidrata părul și irita scalpul! Nici dușurile fierbinți nu sunt recomandate părului.

Vremea pentru căciulă

Dacă temperatura scade sub zero grade, dacă bate vântul sau ninge, trebuie să-ți protejezi părul cu o căciulă. Sunt trei situații în care părul are nevoie de mai multă căldură, pe lângă protecție. Prin urmare, gluga care-l acoperă parțial nu-i asigură condițiile de care are nevoie pentru a-și păstra sănătatea.

Mănâncă echilibrat

Este încă o măsură pentru a menține părul într-o stare bună și a-i asigura elementele de care are nevoie. Cum părul este alcătuit în principal din proteine, e bine ca acestea să facă parte din dieta ta zilnică, mai ales într-o perioadă de grele încercări pentru el.

Carnea, ouăle, peștele, dar și fasolea, mazărea și lintea sunt esențiale pentru păr. Însă ai grijă să nu fie o dietă bogată și în grăsime, pentru că ele nu fac deloc bine părului, ba chiar pot să-i stimuleze căderea!

Fructele, în schimb, îi furnizează părului vitamine și minerale, dar și un plus de hidratare. Fructele de mare și nucile sunt și ele elemente importante pentru un păr sănătos, pentru că aduc zinc, un element esențial atât pentru păr, cât și pentru sănătatea scalpului.

De asemenea, asigură-te că bei multă apă pentru a menține părul hidratat.

Citeste si:

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.04/2018
Text: Luminiţa Tăbăran
Sursa foto: pexel

 

Comments

comments

Lasă un răspuns