Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Bărbia la pătrat nu e la modă

Bărbia la pătrat nu e la modă

Eșarfa o ascunde și procedurile chirurgicale o elimină, dar există multe alte modalități să scapi de bărbia dublă într-un mod plăcut și nedureros.

Stratul de țesut gras depus sub bărbie este urmarea excesului ponderal. Frecvent, pentru a scăpa fără niciun efort de ea, trebuie doar să te debarasezi de bagajul adipos și să ajungi la greutatea ideală într-un mod sănătos. Dietele rapide ar atrage după sine alte probleme, dar și un „sac“ de piele sub bărbie. Când grăsimea se topește încet, pielea are răgazul să-și revină și, astfel, bărbia dublă dispare ca prin minune. Surplusul de piele de sub bărbie poate apărea, de asemenea, pe măsură ce înaintăm în vârstă și pielea își pierde elasticitatea. Dar și pentru această cauză există soluții! Iată doar câteva modalități prin care să scapi de neplăcere!

Mestecă gumă fără zahăr

Este important să renunți la alimentele care determină acumularea de grăsimi (zaharuri, grăsimi saturate și carbohidrați). Prin urmare, alege guma fără zahăr și pune la treabă mușchii feței pentru un plus de tonus. Mestecarea gumei este un excelent antrenament pentru mușchii de pe linia maxilarului.

Masează-ți gâtul cu unt de cacao

Încălzește ușor untul și masează cu uleiul călduț gâtul și bărbia câteva minute. Fă acest masaj de două ori pe zi, înainte de dușul de dimineață și seara, înainte de culcare. Folosit în mod regulat, untul de cacao îmbunătățește elasticitatea pielii și te ajută să scapi de bărbia dublă. La fel de util este masajul cu o cremă grasă și bogată în vitamina E, care ajută pielea să devină suplă.

3 exerciții pentru o bărbie suplă

  • Mișcările gâtului ajută atât mușchii din această zonă, cât și pe cei ai feței. Micul efort zilnic va avea rezultate semnificative antirid!
  • Stai pe scaun cu spatele drept și înclină încet capul spre ceafă până când poți vedea tavanul. Spune „A“ cu gura cât mai deschisă, apoi închide gura și revino la fel de ușor în poziție dreaptă. Repetă zilnic, câte cinci minute.
  • Un alt exercițiu implică rotirea completă a capului, tot ușor, în sensul acelor de ceasornic și înapoi, ținând coloana vertebrală dreaptă tot timpul. Începe rotirea ținând bărbia în piept. Repetă de 5-10 ori, de trei ori pe zi.
  • Ține capul drept și zâmbește cât de larg poți, încordând mușchii gâtului. Menține zece secunde și relaxează. Repetă de zece ori.

Citește și:

4 beneficii ale tenului gras

Ce machiaj preferă bărbații

Cele trei metode ideale de aplicare a fondului de ten

Articol preluat din ediția de februarie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns