Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cât te costă reîntinerirea

Cât te costă reîntinerirea

Ștergerea ridurilor, mărirea buzelor… sunt multe soluții pentru un chip mai tânăr. Între cosmetică și medicina estetică, prețul și durerea fac diferența. Cu câteva mici ajustări, poți șterge de pe chip ani buni. Alege varianta care-ți este mai la îndemână și dă timpul înapoi!

Frunte netedă

Ridurile pe frunte pot apărea la orice vârstă, nu sunt un semn al bătrâneții, deși chipul pare mai împovărat de ani. Pielea din această zonă este des solicitată. Fie că ne încruntăm sau ne mirăm, pielea se pliază. Expresivitatea te caracterizează? Atunci, așteaptă-te la riduri în zona frunții chiar și la 30 de ani. Cum le combați? Cel mai simplu este să le ascunzi în spatele unui breton gros. Dar, dacă vrei să scapi de ele, ai două variante: o cremă sau o injectare cu botox.

„Pentru reducerea ridurilor de pe frunte, dintre sprâncene şi a celor poziţionate la coada ochiului, pot fi folosite injecţiile cu toxină botulinică“, spune medicul estetician Cristian Nițulescu. Toxina botulinică produce o paralizie (reversibilă în 4-6 luni) a musculaturii care determină apariţia acestor riduri. O ședință costă în jur de 150 de euro.

Contur ferm al ochilor

Miopia și soarele puternic îți pot aduce riduri în jurul ochilor și de la 20 de ani. Cremele pentru conturul ochilor ajută la menținerea supleții pielii delicate, însă nu te scapă de riduri dacă nu excluzi acești factori favorizanți. Dacă liniile fine au apărut deja, alege o cremă cu o acțiune mai puternică pentru a ajuta rejuvenarea.

În urma injectării cu acid hialuronic, rezultatele apar imediat și se mențin câteva luni. Prețul unei astfel de intervenții este în jur de 700 de lei/ml.

Lifting și suplețe

Fie că ai riduri fine, fie doar un ten lipsit de fermitate, un lifting se impune. Și cum nu toată lumea este adepta bisturiului și nici buzunarul nu este atât de gros, produsele cosmetice rămân salvarea noastră.

Volum pentru chip

Odată cu trecerea anilor, stratul de grăsime de sub piele scade, pielea se lasă, iar volumul se reduce. Nici nu știi ce anume s-a schimbat, dar, dacă te uiți cu atenție, pomeții nu mai au aceeași reliefare, fața este trasă și are un aspect obosit. Injecțiile cu acid hialuronic redau volumul feței, însă există și creme care au un efect spectaculos și la un preț mult mai mic.

Injectarea propriei grăsimi în obraji a devenit o practică destul de frecventă. Se recoltează grăsime din zonele în care se află în exces și se injectează în zona feței. Aceste injecții aduc mai mult volum feței, dar au și efect de estompare a ridurilor. Intervenția durează cam o jumătate de oră și necesită anestezie locală. Din păcate, efectul nu este permanent, pentru că grăsimea va fi absorbită de organism după un timp, de la caz la caz. Costul este în jur de 100 de euro ședința.

Buze pline

Odată cu vârsta, buzele pierd din volum, iar ridurile „înfloresc“ în jurul lor. Aspectul îmbătrânit își pune amprenta foarte vizibil. Din fericire, avem soluții și mai scumpe, și mai ieftine.

Cea mai frecventă metodă folosită pentru mărirea temporară a buzelor este injectarea cu acid hialuronic. Se aplică o cremă anestezică pe buze pentru 30 de minute și apoi, în 10-15 minute, se face injectarea. Efectul durează între 3 și 9 luni, iar costul este de 325 de euro.

Decolteu tonic

Prea puțin îngrjite, gâtul și decolteul ne arată vârsta. Pielea își pierde fermitatea și ridurile par mult mai profunde decât pe față. Acidul hialuronic și peptidele sunt două substanțe care ne ajută să corectăm aspectul îmbătrânit și să redăm suplețea și fermitatea acestor zone.

Citește și:

Articol preluat din ediția de mai 2017 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns