Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum ne îngrijim corect pielea la 40+ ani

Cum ne îngrijim corect pielea la 40+ ani

ingrijirea pielii mature

Odată cu trecerea timpului, pielea noastră trece prin diferite schimbări, iar acestea sunt din ce în ce mai vizibile după vârsta de 40 de ani. Pentru a-ți menține sănătatea pielii, dar și frumusețea, trebuie să înveți cum să te îngrijești corect.

Ridurile fine de la 30 de ani devin acum mai pronunțate, pielea devine mai uscată și aspră, își pierde din elasticitate și apar petele pigmentare. Aceste schimbări apar din diferite cauze, cele mai importante fiind schimbările hormonale care au loc în timpul menopauzei, expunerea la soare, dar și stilul de viață.

Cum ne îngrijim corect pielea la 40+ ani?

Femeile trecute de 40 de ani trebuie să acorde mai multă atenție alimentației sănătoase și echilibrate. Dieta ta ar trebui să conțină acum mai multe fructe și legume și mai puțină carne, iar alcoolul, cafeaua și alimentele procesate ar trebui evitate.

De asemenea, un stil de viață activ este foarte important pentru a ne menține sănătatea și frumusețea. Chiar dacă nu mai ai atât de multă energie ca acum 10 ani, chiar și exercițiile ușoare precum mersul pe jos sau pe bicicletă te pot ajuta mai mult decât crezi.

Un alt lucru care te ajută este masajul facial, indiferent dacă este făcut de o cosmeticiană sau de tine, în confortul propriei locuințe. Aplică o cremă puternic hidratantă și masează-ți delicat pielea feței și a gâtului, folosind mișcări circulare. E bine să te concentrezi pe zonele cu riduri sau cele care arată obosite.

Nu în ultimul rând, include în rutina ta de frumusețe produse de calitate, potrivite tenului matur.

 

Citește și: Ce schimbări fiziologice au loc în menopauză

Citește și: Adevărul despre riduri și produsele care le previn

 

Sursă foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns