Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum se schimbă pielea ta după 40 de ani

Cum se schimbă pielea ta după 40 de ani

pielea dupa 40 de ani

De-a lungul vieții, pielea noastră trece prin diferite schimbări; în timp ce unele ne bucură, altele ne îngrijorează sau chiar ne întristează. Deși e important să nu ne lăsăm afectate de toate acestea, trebuie să ne îngrijim corect pielea, mai ales cea a feței, nu doar pentru a ne simți în continuare frumoase, ci și pentru sănătate.

De când începe pubertatea și până la vârsta de 20 de ani, foarte multe persoane se confruntă cu acneea. După aceea, pielea începe să „se curețe” și au loc schimbări subtile – chipul nostru se transformă dintr-unul de fată în unul de femeie.

În general, între 20 și 30 de ani femeile se bucură de o piele fină, fără riduri de expresie. Dacă aceste riduri apar totuși, în cele mai multe cazuri de vină este deshidratarea.

După 30 de ani, ridurile fine devin mai pronunțate, mai ales dacă petreci mult timp la soare, te încrunți sau nu îngrijești corespunzător pielea. Tot în această perioadă, pielea începe să arate mai „obosită”, să nu mai radieze.

Trecerea timpului continuă să își arate efectele și după 40 de ani, iar acum apare și o altă schimbare majoră în viața femeilor: menopauza. Desigur, există femei care se confruntă cu menopauza și mai devreme sau mai târziu, însă 40 de ani este considerată vârsta de medie.

La ce schimbări ale pielii să te aștepti după 40 de ani?

 • pielea devine mai uscată și aspră;
 • pungile de sub ochi și cearcănele devin mai accentuate;
 • ridurile fine se transformă în riduri profunde: zonele cele mai afectate sunt la colțul extern al ochilor, pe frunte și la colțurile gurii

La ce schimbări ale pielii să te aștepti după 50 de ani?

 • ridurile devin mai pronunțate;
 • pielea feței devine mai lăsată și își pierde elasticitatea;
 • pielea devine mai subțre, iar vasele de sânge de la suprafața pielii pot deveni mai vizibile

Cum putem preveni și trata aceste probleme?

Femeile ar trebui să își îngrijească corect pielea încă de la 20 de ani, pentru a se asigura că aceasta se menține tânără și sănătoasă cât mai mult timp. Pașii care trebuie urmați sunt: curățarea feței în fiecare dimineață, aplicarea unei creme de zi cu SPF, demachierea înainte de culcarea, aplicarea unei creme de noapte și exfolierea pielii cu regularitate.

După vârsta de 40 de ani, nevoile pielii se schimbă, iar acum este necesar să utilizăm o cremă de față puternic hidratantă. De asemenea, e important să ne concentrăm și pe remodelarea și restabilirea fermității.

DHEA sau Dehidroepiandrosteron este cel mai abundent hormon steroid de la nivelul pielii. În timp ce o serie de studii ştiinţifice au făcut o legătură între modificările fiziologice din timpul menopauzei şi anumite semne ale îmbătrânirii cutanate, Vichy a studiat impactul DHEA asupra reîntineririi pielii. Cu ajutorul cercetărilor întreprinse în rândul femeilor aflate la menopauză, aceştia au demonstrat ca DHEA acţionează pozitiv asupra epidermei, dermei şi asupra producţiei de sebum, care este în scădere odată cu vârsta.

 

 

CONCURS!

Înscrie-te la concurs prin formularul de mai jos până pe 30 ianuarie și poți câștiga unul dintre cele 5 kit-uri de îngrijire Neovadiol oferite de Vichy care conțin: o cremă de zi Neovadiol Complex Substitutiv, o cremă de noapte Neovadiol Complex Substitutiv și o cremă contur față și gât Neovadiol Phytosculpt. Citește AICI regulamentul complet al concursului.

 

CONCURSUL S-A ÎNCHEIAT!

Câștigători:

Viorica Safciuc, Constanța

Elena Constantin, Slobozia

Santina Nicu, București

Maria Cristina Puscas, Carei

Madalina Malureanu, Pitești

 

 

 

 

Surse foto: iStock, Vichy

Comments

comments

11 thoughts on “Cum se schimbă pielea ta după 40 de ani

 1. Incerc sa particip la concurs si primesc mesaj de eroare. Nu pot trimite formularul de participare

  1. IMPORTANT! te rog raspunde in formularul de la finalul articolului pentru a intra efectiv in concurs! raspunsul aici nu este valabil pentru a intra in tragerea la sorti!

 2. Buna ziua, din cauza unei erori temporare, sub formular nu apare confirmarea trimiterii, insa toate mesajele sunt inregistrate. Daca doriti sa verificam inscrierea dvs, va rugam sa ne trimiteti un mesaj pe Facebook cu numele si prenumele si va vom trimite un screenshot din baza de date. Singurele inscrieri valide sunt cele facute prin formularul de contact din articol.

  1. Buna ziua, din cauza unei erori temporare, sub formular nu apare confirmarea trimiterii, insa toate mesajele sunt inregistrate. Daca doriti sa verificam inscrierea dvs, va rugam sa ne trimiteti un mesaj pe Facebook cu numele si prenumele si va vom trimite un screenshot din baza de date.

   Singurele inscrieri valide sunt cele facute prin formularul de contact din articol.

 3. .pielea este uscata își pierde elasticitatea și ridurile sint mult mai pronunțate.Apar pungile sub ochi și cearcănele se accentuează.Pielea este lăsată .

  1. Buna ziua, din cauza unei erori temporare, sub formular nu apare confirmarea trimiterii, insa toate mesajele sunt inregistrate. Daca doriti sa verificam inscrierea dvs, va rugam sa ne trimiteti un mesaj pe Facebook cu numele si prenumele si va vom trimite un screenshot din baza de date.

   Singurele inscrieri valide sunt cele facute prin formularul de contact din articol.

Lasă un răspuns