Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Cum se schimbă pielea ta după 40 de ani

Cum se schimbă pielea ta după 40 de ani

pielea dupa 40 de ani

De-a lungul vieții, pielea noastră trece prin diferite schimbări; în timp ce unele ne bucură, altele ne îngrijorează sau chiar ne întristează. Deși e important să nu ne lăsăm afectate de toate acestea, trebuie să ne îngrijim corect pielea, mai ales cea a feței, nu doar pentru a ne simți în continuare frumoase, ci și pentru sănătate.

De când începe pubertatea și până la vârsta de 20 de ani, foarte multe persoane se confruntă cu acneea. După aceea, pielea începe să „se curețe” și au loc schimbări subtile – chipul nostru se transformă dintr-unul de fată în unul de femeie.

În general, între 20 și 30 de ani femeile se bucură de o piele fină, fără riduri de expresie. Dacă aceste riduri apar totuși, în cele mai multe cazuri de vină este deshidratarea.

După 30 de ani, ridurile fine devin mai pronunțate, mai ales dacă petreci mult timp la soare, te încrunți sau nu îngrijești corespunzător pielea. Tot în această perioadă, pielea începe să arate mai „obosită”, să nu mai radieze.

Trecerea timpului continuă să își arate efectele și după 40 de ani, iar acum apare și o altă schimbare majoră în viața femeilor: menopauza. Desigur, există femei care se confruntă cu menopauza și mai devreme sau mai târziu, însă 40 de ani este considerată vârsta de medie.

La ce schimbări ale pielii să te aștepti după 40 de ani?

  • pielea devine mai uscată și aspră;
  • pungile de sub ochi și cearcănele devin mai accentuate;
  • ridurile fine se transformă în riduri profunde: zonele cele mai afectate sunt la colțul extern al ochilor, pe frunte și la colțurile gurii

La ce schimbări ale pielii să te aștepti după 50 de ani?

  • ridurile devin mai pronunțate;
  • pielea feței devine mai lăsată și își pierde elasticitatea;
  • pielea devine mai subțre, iar vasele de sânge de la suprafața pielii pot deveni mai vizibile

Cum putem preveni și trata aceste probleme?

Femeile ar trebui să își îngrijească corect pielea încă de la 20 de ani, pentru a se asigura că aceasta se menține tânără și sănătoasă cât mai mult timp.

Pașii care trebuie urmați sunt: curățarea feței în fiecare dimineață, aplicarea unei creme de zi cu SPF, demachierea înainte de culcarea, aplicarea unei creme de noapte și exfolierea pielii cu regularitate.

După vârsta de 40 de ani, nevoile pielii se schimbă, iar acum este necesar să utilizăm o cremă de față puternic hidratantă. De asemenea, e important să ne concentrăm și pe remodelarea și restabilirea fermității.

Îți recomandăm și masajul facial, fie că ți-l faci singură sau vizitezi un salon. Acesta poate avea un efect de lifting și, în plus, te va ajuta să scapi de stresul acumulat zi după zi.

 

Citește și: Ce schimbări fiziologice au loc în menopauză

Citește și: Perimenopauza – ce este și cum îi faci față

 

Surse foto: iStock

Comments

comments

Lasă un răspuns