Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Fard de obraz cremă sau pudră?

Fard de obraz cremă sau pudră?

Au același efect, dar, când alegi o textură sau alta, trebuie să știi care sunt beneficiile fiecăreia.

Multe femei folosesc zilnic fardul de obraz. Machiajul pomeților dă chipului un aer de prospețime, însă acest fard este ideal pentru a evidenția trăsăturile feței. Numeroasele lui nuanțe îți oferă posibilitatea să-l potrivești lesne cu tenul. Deși fardul de obraz pudră este cel mai folosit, cel sub formă de cremă câștigă din ce în ce mai mult teren.

Cum alegi textura

Make-up artiștii spun că textura se alege în funcție de tipul de ten. Dacă ai tenul gras, fardul de obraz trebuie să fie pudră ca să absoarbă grăsimea, pentru un finiș mat. În schimb, dacă pielea este uscată, optează pentru fard cremă, cu o textură emolientă, ce oferă un plus de hidratare. Deosebirile nu se opresc aici. Atunci când cumperi un nou fard de obraz, este important să știi care sunt diferențele dintre pulbere și cremă și în ce mod acționează.

Fard cremă

Este un amestec de uleiuri, ceruri, coloranți și aditivi. Uneori, conține pudră de talc. Poate fi sub formă de baton sau fard compact.

Aspect: este tineresc, proaspăt, strălucitor, ca și cum obraji au fost atinși de soare.

Perfect pentru: toate tipurile de piele, în special pentru tenul uscat datorită proprietăților hidratante. Este o alegere bună pentru machiajul de seară. Tenului matur îi dă un aspect tineresc.

Cum se aplică: nu ai nevoie neapărat de o pensulă, se întinde rapid cu degetele. Pensula este specială pentru fardul cremos, cu peri în două straturi, unul dintre ele fiind din fire artificiale. Rezistă toată ziua și nu trebuie să-l fixezi cu pudră.

Secret: îl poți folosi și pe post de ruj de buze.

Fard pudră

De regulă, conține talc, coloranți și aditivi. Unele formule sunt cu porumb sau pudră de orez. Poate fi într-o singură culoare sau cu nuanțe sidefate, pentru un plus de luminozitate.

Aspect: sofisticat, bine conturat.

Perfect pentru: toate tipurile de ten, mai ales cel gras, pentru că oferă un efect mat. Este cel mai des folosit, iar datorită gamei de culori și nuanțe, o alegi ușor pe cea potrivită.

Cum se aplică: cu o pensulă mare, peste fondul de ten.

Secret: dacă ai aplicat prea mult, estompează nuanța cu un strat de pudră. Când folosești mai multe culori sau alt fard iluminator, nuanțele se amestecă foarte bine.

Citește și:

Machiaj de toamnă

3 secrete ale pudrei bronzante

Secretele conturului de ochi

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.49/10.12.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns