Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Fardurile cu SPF ne protejează sau sunt doar un moft?

Fardurile cu SPF ne protejează sau sunt doar un moft?

Fardurile cu SPF au revoluționat lumea machiajului. Odată cu apariția lor, cremele de plajă rămân de multe ori doar pentru corp. Adevărul este că aceste farduri sunt un câștig pentru tinerețe.

Practic, SPF din fondul de ten nefiind diferit de cel din cremele solare, ne poate ajuta și proteja tenul de razele ultraviolete nocive. Cu toate acestea, există câteva aspecte de care să ții seama pentru a preîntâmpina apariția petelor sau ridurilor.

Fardurile cu SPF ideal pentru ten

Dermatologii susțin că un SPF 20 este suficient pentru protecția tenului. Dacă avem însă o cremă de zi cu SPF 15 sau 20 și un fond de ten cu aceleași valori, le putem folosi împreună fără dificultate. Dar asta este regula pentru o zi obișnuită, în care facem doar câteva drumuri prin soare. Dacă stăm la plajă, e bine să folosim crema hidratantă dimineața și apoi să aplicăm o cremă de protecție solară, eventual specială pentru față, pe care s-o reaplicăm din două în două ore. Fondul de ten nu ne va proteja, chiar dacă are SPF 20, decât pentru scurt timp. Și pudrele cu SPF sunt utile, dar nu ca protecție solară principală!

Cantitatea contează

Pentru a beneficia de acțiunea SPF specificat pe ambalaj, ar trebui să aplici 2 mg de produs pe centimetrul pătrat de piele. Cu siguranță, nu folosim atât de mult fond de ten. De regulă, utilizăm cam jumătate din cantitatea necesară, chiar și atunci când e vorba de cremele solare.

Când sunt utile fardurile cu SPF

Trebuie să ne apărăm tenul de soare pe tot parcursul anului, nu doar în lunile de vară. Și, cum din toamnă până în primăvară soarele este mai blând, putem să ne bazăm pe SPF-ul fardurilor cu toată încrederea. Cu cât avem mai multe farduri cu SPF, cu atât mai bine. Cu fiecare strat, tenul va fi și mai protejat, iar ridurile și petele vor rămâne la distanță.

Machiajul la plajă

Este de evitat, dar dacă nu poți face față fără câteva tușe de machiaj, atunci e bine să reduci la minimum culorile și doar să conturezi ochii, genele și sprâncenele, utilizând produse rezistente la apă. Cât privește buzele, e bine să folosești un balsam, eventual pigmentat, dar care să le apere de uscăciune și să le mențină confortul pe toată durata expunerii la soare. Nu uita că se găsesc și balsamuri speciale pentru vară, cu SPF!

Text: Luminița Tăbăran

Foto: 123RF

Citește și:

Arsurile solare, soluții naturale la îndemână

SPF, secrete și sfaturi pentru o vară de vis

Comments

comments

Lasă un răspuns