Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Feminina cu orice pret. Cu sinceritate despre lupta cu parul nedorit

Feminina cu orice pret. Cu sinceritate despre lupta cu parul nedorit

Feminina cu orice pret – Dintre toate zonele corpului, fata este cel mai intens – si vizibil – supusa influentelor hormonale. Din acest motiv, e posibil ca in cursul vietii, sub influenta diverselor dezechilibre, pielea delicata a fetei sa inregistreze modificari de aspect – unele determinate de secretia glandelor sebacee sau dimensiunea porilor, iar altele de numarul si de amplasarea firelor de par mai groase si mai negre decat puful normal.

O vizita la medicul endocrinolog e absolut necesara pentru eliminarea suspiciunii unei afectiuni serioase, de cele mai multe ori de natura endocrina. Exista medicamente care se prescriu pentru a contrabalansa efectele induse de actiunea hormonilor; insa ele singure nu rezolva problema. De aceea, medicul va recomanda epilarea pilozitatii faciale, insotita sau nu de preparate hormonale.

Metoda de indepartare a parului e individualizata si trebuie aleasa in functie de factori ca bugetul, tipul de ten si preferinta ta. Exista mai multe optiuni eficiente, atat temporare, cat si permanente.

  • Epilatul cu ceara e o metoda rapida si ieftina. Poti fie sa apelezi la serviciile unui salon cosmetic, fie sa te epilezi singura, acasa. Procedura trebuie repetata la 4-8 saptamani. Pentru acasa, iti recomandam ceara sau benzile epilatoare, foarte usor de folosit. Freaca cele doua benzi lipite intre palme cateva secunde pentru a incalzi ceara. Dezlipeste-le, aplica-le pe pielea curata si dezinfectata in prealabil, apoi indeparteaza-le tragand in sens invers cresterii firelor de par. Pentru calmarea epidermei in urma epilarii, aplica o crema cu hidrocortizon pe care o poti cumpara din orice farmacie.
  • Cremele decolorante reduc problema… cromatic – dar nu te scapa definitiv de par. La inceput, va trebui sa faci apel si la metode aditionale. Acest lucru nu va mai fi necesar dupa o vreme caci, pe langa efectul de decolorare, cremele slabesc in timp rezistenta firului de par.
  • Epilarea cu laser e un procedeu prin care se incalzeste pigmentul firului de par, distrugand foliculul din care acesta creste (senzatia este comparabila cu o piscatura). Iti sunt necesare 4-6 sedinte, la interval de 4-6 saptamani una fata de alta. Multi medici dermatologi considera aceasta metoda permanenta, dar inca nu exista suficiente date cu privire la eficienta epilarii cu laser pe termen lung.
  • Fototermoliza selectiva este o tehnologie terapeutica non-laser care indeparteaza treptat firele de par, pana la disparitia lor completa. Cheia este distrugerea intregului folicul, pana la bulb si centrii sai de crestere, concomitent cu pastrarea integritatii tesutului inconjurator. Energia fotonica emisa produce lezarea termica permanenta a foliculului pilos, la o temperatura care permite ca structurile firelor tintite sa fie distruse. Astfel, cresterea este inhibata definitiv.

Citeste si:

 

Articol exclusiv online
Text: echipa Femeia.
Sursa foto: pixabay.com/

Comments

comments

Lasă un răspuns