Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Frumoasă de la prima oră

Frumoasă de la prima oră

Frumoasă de la prima oră, adică acele trucuri şi produse speciale care te ajută să arăţi de milioane la ivirea zorilor.

Cele mai multe dintre noi am face orice ca primele ore ale dimineţii să ne găsească cu pielea perfectă și cu părul aranjat. Și chiar se poate! Dacă Albă-ca-Zăpada și Frumoasa din Pădurea Adormită s-au trezit cu tenul impecabil după așa-zisul somn sub vrajă, noi de ce nu ne-am trezi la fel de strălucitoare după numai opt ore de somn? Există o mulţime de trucuri care pot lucra în favoarea ta, trebuie doar să le aplici cu conștiinciozitate.

GUSTAREA DE SEARĂ

Frumoasă de la prima oră

 

Dacă nu ești genul de persoană care seara se refugiază într-o lectură plăcută ci, din contră, preferi să te așezi confortabil pe canapea și să te uiţi la televizor cu o porţie consistentă de popcorn sau nachos în faţă, te anunţ că trebuie să schimbi meniul dacă vrei să arăţi impecabil a doua zi. Optează pentru o gustare ușoară de seară, formată preponderent din fructe. De exemplu, poţi să tai un grepfrut în bucăţi și să razi peste el ghimbir proaspăt. Grepfrutul hidratează pielea în profunzime, în timp ce ghimbirul are proprietăţi antiinflamatorii, perfecte pentru prevenirea pungilor inestetice de sub ochi. Merele sunt o altă soluţie câștigătoare, acestea fiind fantastice pentru ten datorită conţinutului ridicat de antioxidanţi și de substanţe active care contribuie la regenerarea celulară. În plus, oricând îţi poţi face un suc proaspăt de portocale care nu numai că-ţi va ţine de foame, dar are o concentrație ridicată de vitamina C, care ajută organismul să producă mai mult colagen, o substanţă necesară pentru menţinerea elasticităţii și fermităţii pielii.

PRODUSELE INTELIGENTE

Frumoasă

 

Una dintre regulile de aur care promit un ten fără cusur dimineaţa este să nu te culci niciodată înainte să îndepărtezi machiajul, indiferent de cât de obosită ești. Ai grijă ca după laptele sau uleiul demachiant să aplici o loţiune tonică, mai ales că aceasta nu doar elimină complet resturile de machiaj, impurităţile și celulele moarte, ci și purifică, stimulează și reîmprospătează tenul.

Frumoasă de la prima oră

Cum în timpul somnului celulele se regenerează, noaptea este momentul ideal pentru a profita de puterea unui serum sau a unei creme cu ingrediente hrănitoare, acestea mergând până în profunzimea ţesuturilor, susţinând astfel mecanismele naturale de regenerare a tenului. Ai grijă însă pe ce beneficii îți concentrezi atenția: acidul hialuronic hidratează profund, cofeina stimulează circulaţia sângelui, acidul lactic exfoliează delicat stratul de celule moarte de la suprafaţa pielii, acidul salicilic „îmblânzește” imperfecţiunile, și lista poate continua. Când aplici aceste produse? Potrivit specialiștilor, după dușul de seară ai la dispoziţie câteva minute preţioase în care straturile pielii absorb ca un burete tot ceea ce le oferi.

UN ALINT PENTRU PIELE

 

Ce poate fi mai frumos decât să dublezi eficienţa produselor de skincare cu un răsfăţ binemeritat, constituit dintr-un masaj facial? Nu te lăsa intimidată de faptul că nu ai precizia terapeutului din salonul de înfrumuseţare, pentru că pașii pe care trebuie să îi urmezi sunt extrem de simpli. Până la urmă, trebuie să spunem lucrurilor pe nume: orice ai aplica pe piele, dacă este însoţit și de un masaj delicat, devine mult mai eficient, datorită stimulării circulaţiei sângelui. Așa că acordă-ţi câteva minute în plus în fiecare seară și aplică produsele prin mișcări circular-ascendente pe frunte și pomeţi și tapotări ușoare cu degetul inelar în zona perioculară. Aceste trucuri își vor demonstra eficienţa la prima oră a dimineţii, după o noapte în care tot ce este mai bun din formulele folosite a fost exploatat la maximum. Indiferent dacă îl realizezi, așa cum am zis, cu buricele degetelor, sau apelezi la dispozitive speciale, important este ca masajul să nu lipsească din rutina ta de îngrijire nocturnă.

Citeste si:

FOTO: Instagram, PR – Wildfox

Comments

comments

Lasă un răspuns