Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Rutina de dimineață pentru o viață mai împlinită

Rutina de dimineață pentru o viață mai împlinită

rutina de dimineata

Ziua bună se cunoaște de dimineață, iar rutina potrivită din acest moment al zilei te poate ajuta să fii mai veselă, mai productivă la birou și să ai o viață mai împlinită.

Nu e nevoie să îți schimbi complet diminețile, ci doar să încerci să adopți câteva obiceiuri care îți aduc multe beneficii. Acestea se împart în 4 categorii (minte, inimă, corp și suflet), pe care le vom discuta în continuare.

Obiceiuri pentru minte

Crează un plan pentru ziua care tocmai a început, pentru a-ți gestiona mai bine timpul. Notează lucrurile pe care le ai de făcut (să termini un raport, să calci rufe etc), dar și pe cele pe care ți le dorești, care îți fac plăcere (să vizionezi un film, să ieși în oraș cu o prietenă).

Citește măcar 10 minute. Indiferent dacă alegi o carte de dezvoltare personală, biografia unei persoane importante sau beletristrică, acest obicei îți aduce multe beneficii, despre care am vorbit în acest articol.

Obiceiuri pentru inimă

Bucură-te de compania cuiva. Discută cu partenerul despre ceva interesant care vă va înveseli pe amândoi, cum ar fi următoarea destinație de vacanță pe care o veți vizita. Joacă-te câteva minute cu animalul de companie, cu siguranță asta îți va aduce un zâmbet pe buze. Și nu uita să îi îmbrățișezi pe amândoi! Știai că atunci când îmbrățișăm pe cineva se eliberează oxitocină, un hormon care ne oferă acel sentiment plăcut și cald?

Gândește-te la lucrurile pentru care ești recunoscătoare. Începe-ți ziua făcând o listă mentală de 2-5 lucruri pe care le apreciezi în viață.

Obiceiuri pentru corp

Ia un mic dejun sănătos și hrănitor. Fă-ți timp să îți prepari un mic dejun potrivit, care să îți ofere suficientă energie pentru a-ți începe ziua.

Fă puțină mișcare. Câteva exerciții simple pe care le poți face în casă îți vor îmbunătăți starea de spirit și sănătatea.

Obiceiuri pentru suflet

Meditează. Poate că la început îți va fi greu să adopți acest obicei, dar în scurt timp îi vei descoperii beneficiile incredibile. Citește acest articol despre meditație pentru a afla mai multe.

Savurează-ți cafeaua sau ceaiul. Nu te grăbi să pleci la birou, ci privește pe fereastră, ascultă păsările, urmărește oamenii care merg pe stradă, gândește-te la ce vei face în ziua respectivă sau citește câteva pagini dintr-o carte.

 

 

Sursă foto: Unsplash @sarekparek

Comments

comments

Lasă un răspuns