Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Îndrăznește un machiaj intens și sclipitor!

Îndrăznește un machiaj intens și sclipitor!

De la umbre albastre la nuanțe violete și verzi, ba chiar și accente de galben, machiajul acestui an capătă culoare din plin. Buzele la fel.

Machiajul curcubeu sau nuanțele puternice nu vor fi doar pentru petreceri tematice. Este o revenire la anii ’80, cu nuanțe strălucitoare. Pentru cine preferă ceva discret, tușul și machiajul minimalist sunt alte tendințe ale acestui an. Metalele prețioase sunt prezente în machiaj, iar sprâncenele își păstrează forma naturală.

Infuzie de culoare

Vedetele de la Hollywood deja s-au afișat la evenimente mondene purtând un machiaj puternic în care verdele se îmbină cu albastrul și galbenul. Este un machiaj îndrăzneț și nu foarte simplu de realizat. Sigur, nu oricine se pricepe să folosească așa de multă culoare fără să alunece pe panta abruptă a vulgarului, însă poți fi în trend purtând doar un contur colorat fie de jur împrejur, fie doar pe pleoapa superioară sau cea inferioară. O altă alegere la modă și ușor de realizat sunt umbrele albastre, difuze, aplicate cu o pensulă de blending sau direct cu degetul, din pliul ochilor puțin spre arcadă. Pe lângă albastru, vedeta vedetelor, verdele și movul, sunt și ele în topul culorilor puternice.

Rujuri aprinse

Buzele mate au fost dominante în machiajul anului trecut. Matul este în continuare la modă, dar lui i se adaugă textura lucioasă, care dă atât volum, cât și strălucire tinerească. Pentru adeptele machiajelor rapide sau nude, glossul este accesoriul de preț al buzelor. Dacă vrei să îndrăznești mai mult, poți face o declarațiede dragoste, putere sau senzualitate purtând pe buze roșu, roz aprins, mov închis sau portocaliu. Creionul de buze este obligatoriu când alegem culori închise, pentru o rezistență îndelungată, dar și pentru a preveni întinderea culorii dincolo de contur. Dacă anul trecut albastrul și negrul șocau în machiajul buzelor, anul acesta culoarea surpriză este gri! Particulele sclipitoare aplicate peste ruj se încadrează într-o altă tendință, pe cât de surprinzătoare, pe atât de senzuală. Evident, sclipici cu măsură!

Machiaj minimalist

Pentru birou și zi cu zi, poți adopta acest machiaj natural și rapid. Formula este simplă: fond de ten plus fard de obraz + mascara. Iar pentru vară, fardul bronzant, irizant va  lua locul fardului de obraz pentru a da tenului o aură plină de prospețime și un aspect îmbujorat, ca atins de soare.

Fumuriu și negru

Smoky eyes îmbracă un aer dramatic mai rezervat. Negrul se transformă în tonuri de gri și violet mocnit. Dar negrul nu iese din tendințe. Conturul pleoapelor cu linii groase sau subțiri și cozi de pisică face parte din tendințe. Doar că în acest an cozile sunt mai lungi, dramatice și pot fi făcute numai la coada ochiului, fără a-l încadra complet.

Sprâncene naturale

Se poartă sprâncenele drepte, formă ce aduce un aer tineresc, dar fără a fi perfect definită. Firele răzlețe din afara conturului, cele care dau un aer sălbatic, sunt acum la modă. Este un aspect ușor dramatic, având în vedere că sprâncenele trebuie conturate, nuanțate cu culoare, apoi pieptănate în sensul de creștere a firelor de păr, pentru un aspect îngrijit.

Metale prețioase

Bronzul, auriul și argintiul sunt noile culori bijuterie pentru ochi. O tușă fină, un contur sau o pată de culoare pe întreaga pleoapă mobilă aduc șarm și luminozitate privirii. Vestea bună este că pot fi purtate, în accente fine, și în machiajul de zi.

 

Citește și:

Articol preluat din ediția de martie 2017 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns