Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Machiaj de divă

Machiaj de divă

Petrecerile se țin lanț. Ținutele sunt importante, dar desăvârșirea aspectului vine prin machiaj. Un machiaj nude, oricât de valoros în timpul zilei, devine banal în fapt de seară. Pentru ocaziile deosebite și petrecerile fastuoase, alege ceva mai misterios, care să dea privirii un plus de șarm.

Micuța rochie neagră și smokey eyes vor fi întotdeauna alegerile perfecte pentru o petrecere cu pretenții. Niciodată nu vei da greș, iar ele­ganța va fi cuvântul care-ți va defini lookul. Și, cum nu ai mereu la dispo­ziție un make-up artist, îți arătăm pas cu pas cum să realizezi singură un smokey eyes ca la carte.

Pași:

  1. Începe prin aplicarea unei creme hidratante, apoi aplică fondul de ten, cu un burețel sau, pentru o acoperire perfectă, cu pensula.
  2. Dă volum feței folosind fardul de obraz. Înmoaie pensula în fard și subliniază linia pomeților, apoi aplică pe conturul feței, pe tâmple și pomeți.
  3. Definește forma sprâncenelor trasând cu un creion linii scurte și dese, apoi piaptănă cu peria specială pentru a crea un efect natural.
  4. Aplică mai întâi un primer care să fixeze culoarea și apoi așază fardul închis cu o pensulă, folosind mișcări de tapotare.
  5. Aplică fardul chiar pe forma pleoapei. Sub ochi, aplică un corector care să camufleze perfect cearcănele.
  6. Cu ajutorul unui fard într-o culoare nude, difuzează marginile dure ale culorii închise. Pentru acest pas, ai nevoie de pensulă de blending.
  7. Cu un fard ceva mai deschis, conturează pleoapa inferioară. Iluminează centrul feței (frunte, nas, bărbie) cu un fard iluminator.
  8. Conturează ochiul cu un creion negru rezistent, aplicând și pe membrana umedă inferioară, și definește ochii cu o tușă de mascara.
  9. Ultimul pas: machiajul buzelor. Conturează-le cu un creion în aceeași nuanță cu rujul și apoi aplică rujul, eventual cu ajutorul pensulei.

Citește și:

Articol preluat din ediția de octombrie 2016 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: 123rf.com

Comments

comments

Lasă un răspuns