Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Lecția de parfumare

Lecția de parfumare

Ţi-ai găsit parfumul preferat şi vrei ca el să persiste pe pielea ta cât mai multă vreme? Există câteva reguli care te ajută să-i faci viaţa mai lungă.

Crezi că nu-i mare lucru să aplici parfumul: câteva pufuri la întâmplare şi, gata, aroma te învăluie! Pare simplu, dar, dacă nu respecţi regulile, parfumul te părăsește în numai câteva ore. Unele femei pulverizează în faţa lor parfumul, ca și cum ar fi un nor, şi apoi pătrund în acest spațiu parfumat ca particulele să se aşeze peste tot. Nu este o metodă eficientă şi nici economică, întrucât se consumă mult parfum. Aplicându-l corect, el te va însoţi întreaga zi, chiar dacă nu are o aromă foarte puternică. Există un fel de hartă în care trebuie aplicat pentru a rezista cât mai mult.

Cum te parfumezi

Aplică parfumul în punctele unde pulsul este intens, acolo unde venele sunt mai aproape de piele. Aceste zone emană mai multă căldură şi parfumul se va evapora în aer mai mult timp. Aplică-l pe încheieturile palmelor, ale brațelor, la baza gâtului, în spatele urechilor și genunchilor. În felul acesta, vei fi învăluită de aroma parfumului întreaga zi.

Pe pielea uscată, parfumul se va păstra mai puţin, dar, dacă hidratezi înainte punctele-cheie în care se aplică parfumul, folosind o cremă de corp (de preferat una din aceeași gamă cu parfumul sau cu o aromă destul de delicată, care să nu altereze notele inițiale), aroma lui va dura mult mai multă vreme. Parfumul se va „agăţa“ de uleiurile din cremă şi va persista ore bune, chiar și toată ziua.

Pulverizează parfumul de la distanţa de 1-2 cm şi lasă pielea să-l absoarbă singură (nu freca!). Aromele trebuie să se dezvolte aşa cum au fost create. Aplică doar un puf pe fiecare zonă.

Parfumul se aplică întotdeauna înaintea hainelor şi bijuteriilor. Unele parfumuri lasă pete pe ţesături, metale şi, mai ales, pe perle.

Poţi aplica parfumul şi pe păr, dar fără să exagerezi – şi numai de la distanţă, întrucât alcoolul din formula sa e capabil să-l deshidrateze. Se aplică numai pe părul proaspăt spălat; altfel, uleiurile naturale şi mirosul propriu părului schimbă aroma parfumului.

Citește și:

Parfumuri care stârnesc amorul

Parfumuri terapeutice

Cele 10 secrete ale parfumurilor. Cum găsești mirosul perfect pentru tine

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr 20/21.05.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns