Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Parfumuri care stârnesc amorul

Parfumuri care stârnesc amorul

Orice parfum are această virtute, însă există ingrediente care nu doar aduc o stare de bine, ci trezesc plăcerea!

Dacă ți-ai propus să-ți înnebunești partenerul și să te vadă ca pe o zeiță, parfumul poate fi una din căi. El aduce un plus de romantism într-o lună rece. Temperatura relației voastre crește cu acest mic artificiu olfactiv, cu condiția să alegi un parfum cu o notă afrodiziacă dominantă. Ca alegerea să fie ușoară, am făcut o mică cercetare și am găsit cele mai sigure arome ale seducției.

Iasomie

Înseamnă dar al Domnului, iar floarea de iasomie simbolizează delicatețea feminină. Este unul dintre cele mai vechi parfumuri cunoscute și utilizate la scară largă în parfumerie și cosmetică. Aroma sa este opulentă, bogată și aduce entuziasm. Dulceața parfumului amintește de note de caisă și banană, dar are și ceva… animalic, ce stârnește simțurile, motiv pentru care este considerată extrem de senzuală. Deși iasomia este folosită ca remediu împotriva stresului, în tulburări circulatorii, frigiditate sau probleme de dinamică sexuală, se spune că ea are proprietăți de întinerire.

Planta provine din Orientul Îndepărtat, iar azi se cultivă și la Grasse, în Franța. Uleiurile de iasomie și de trandafir sunt considerate cele mai scumpe și exotice ingrediente utilizate în parfumerie.

Florile sunt folosite în Filipine și India la confecționarea ghirlandelor folosite în procesiuni religioase datorită frumuseții lor, dar și aromei ce aduce o stare de bine.

Din 8.000 de flori atent culese, se produce 1 ml de ulei.

Vanilie

Este considerată un afrodiziac natural. Încă din 1700, medicii o recomandau bărbaților pentru o viață sexuală fără probleme. Cu o aromă dulce și euforică, stârnește plăcere, iubire, pasiune și delicatețe. Este mirosul ce amintește de copilărie și de dulciuri și care aduce o stare de bine.

Parfumurile cu note dominante de vanilie îmbracă persoana respectivă într-o aură de senzualitate. Foarte multe femei se îndrăgostesc de parfumurile vanilate, iar majoritatea bărbaților le apreciază. Dacă iasomia este considerată narcotică, vanilia este parfumul iubirii, ce degajă căldură sufletească.

Este folosită nu doar în industria cosmetică, ci și în cea alimentară, nu doar pentru gustul bun, ci pentru aroma seducătoare care creează adicție. Este considerată un puternic afrodiziac!

Ylang-ylang

Este o floare tropicală apreciată în terapie și parfumerie. Mirosul ei puternic floral, bogat, dulce este considerat narcotic, afrodiziac și erotic pentru că are proprietatea de a stimula circulația și de a încălzi corpul. În aromaterapie, uleiul de ylang-ylang este folosit pentru acțiunea sa asupra sistemului nervos, mai ales pentru alungarea stresului. Se spune că această aromă sporește fertilitatea – nu întâmplător indonezienii acoperă paturile însurățeilor cu flori ylang-ylang. Inițial, florile au un parfum delicat, dar, pe măsură ce-și schimbă culoarea din verde în galben cu tentă roșiatică, aroma devine puternică și abia atunci sunt recoltate, dar numai dimineața devreme, pentru că pe timpul nopții florile au o concentrație mai mare de ulei.

Trandafir

Clasic, elegant și cu o aromă misterioasă, trandafirul este simbolul iubirii, dragostei și pasiunii. Răspândiți în întreaga lume, aproape toți trandafirii de azi își au originea în cei din China. Aroma lor poate fi inima unui parfum feminin și senzual sau contribuie doar într-o mică măsură, pentru a da rotunjime și finețe altor note. Se spune că nu există parfum în care să nu regăsim aroma idilică a trandafirului. Parfumul lui floral are acordurile mierii și bogăția untului și este perceput ca fiind tenace și intim, de unde nota afrodiziacă.

Florile sunt culese dimineața devreme. Un litru de ulei de trandafir se obține din 4.000 kg de petale.

Paciuli

Este o plantă din familia mentei, originară, ca mai toate aromele senzuale, din Asia. Uleiul are un miros puternic, dar opulent și este utilizat în parfumeria modernă de lux pentru notele înțepătoare, provocatoare, pământii, lemnoase și de fum. Asiaticii îl foloseau drept ceai cu efect antiinflamator și antiinfecțios, dar și pentru a alunga insectele.

Neroli

Lumea parfumurilor e dominată de uleiurile citrice, din care face parte neroli. Puțini au auzit de această aromă, deși e tot mai folosită în parfumerie pentru mirosul său fructat și dulceag, cu multe fațete ca mierea, picante și proaspete, ce-i pun în valoare proprietățile afrodiziace. Neroli este un ulei esențial extras din floarea portocalului-amărui, prin distilare la abur. Fructul nu este comestibil, dar aroma lui este deosebită. Nu este o descoperire a ultimului veac – la sfârșitul secolului al VII-lea, era un parfum la modă. Mulți consideră că neroli are o aromă romantică, relaxantă, ce aduce zâmbetul pe buze.

Scorțișoară, santal, mosc

Scorțișoara este un condiment care trezește pasiunea, la fel ca aroma ei. Mirosul este dulce-amărui, cald și senzual. Nici nu-i de mirare că parfumierii pun mare preț pe ea!

Santalul se numește lemn afrodiziac și este bine-cunoscut în Occident ca o aromă dulce, caldă și puternică de lemn parfumat, cu efecte magice. Lemnul de santal a fost parte a tradițiilor religioase din India și e folosit de medicina ayurvedică de mii de ani. O picătură de ulei aplicată pe frunte ajută la concentrare în timpul meditațiilor. În parfumerie, el aduce o notă de senzualitate, iar împreună cu alte uleiuri, dă o aromă grațioasă, misterioasă. Costul uleiului de santal crește de la an la an, ceea ce-l face un ingredient extrem de prețios. Un copac trebuie tăiat numai după 30 de ani de viață!

Moscul are un miros înţepător, ce trezeşte dorinţele şi stimulează simţurile. E o substanță extrasă dintr-o glandă a moscului (mamifer rumegător) și este extrem de prețioasă, specia fiind pe lista celor amenințate de dispariție. Prin această glandă, masculul secretă feromoni puternici pentru a atrage femelele. Moscul este prezent în mai toate parfumurile, având calitatea de fixa celelalte arome. Este considerat mai prețios ca aurul, prețul lui fiind situat în jurul valorii de 2.000 de dolari pe uncie. De la un animal se extrag doar câteva grame de mosc!

Citește și:

Machiaj in acord perfect cu parul

Efectele plantelor aromatice

Aromaterapie cu dragoste

Articol preluat din ediția de februarie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns