Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Machiaj de toamnă

Machiaj de toamnă

Ruginiu, cer plumburiu și ceață autumnală. Toate se regăsesc în nuanțele fardurilor noului sezon.

Tendinţele toamnă-iarnă 2015/2016 sunt inspirate de natură. Dacă nuanțele închise sunt predominante în ce privește fardurile, culorile deschise își au un loc privilegiat în noile tendințe, care ne duc cu gândul la anotimpul alb.

Tuşul, iarăși în top

Privit mulţi ani ca bătrânicios, tuşul câştigă teren de ceva vreme şi se impune ca un machiaj rapid, simplu şi de efect. Machiajul grafic cu linii groase sau subţiri şi cozi alungite ori scurte definește foarte bine ochiul. Este versatil, se pretează pentru orice moment, în timpul zilei ori seara. Mascara joacă un rol important în definirea genelor şi vine să completeze machiajul cu tuş. Se poartă genele curbate şi dese, care fac ochii să pară mai mari şi luminoşi. Cleştii de gene devin deseori inutili, întrucât majoritatea noilor formule de mascara curbează chiar şi cele mai scurte şi subţiri gene, conferind efectul de gene false. Astfel, e foarte uşor să ai ochi seducători făcând uz de foarte puţin machiaj, de eyelinere rezistente la transfer şi mascara de ultimă generaţie.

Mirajul culorilor închise

Tendinţele privind machiajul ochilor se referă la culorile închise, negru, nuanţe de gri, vişiniu, albastru petrol, kaki. Aceste farduri se aplică fie foarte fin în jurul ochilor sau într-o pată puternică pe întreaga pleoapă superioară. Machiajul smoky rămâne unul dintre preferate, mai ales pentru seară şi petreceri, cu treceri în nuanţe fumurii, iar fardurile mate sunt pe val în acest sezon.

Ten perfect şi luminos

Pielea este asemenea iernii: rece, dar luminoasă, cu aspect fresh, sănătos. Fondul de ten se aplică în strat subţire, pentru uniformizarea nuanţei pielii, şi se fixează cu o pudră translucidă sau iluminatoare. Pudra bronzantă nu se pune la păstrat pentru vară. Aspectul bronzat al pielii este încă în tendinţe, iar pudra bronzantă e fardul-cheie pentru obţinerea lui.   

Culori reci

Pe lângă culorile închise, fardurile albe, albastre (în toate variantele, de la cel mai deschis până la petrol) şi mov sunt alte alegeri pentru machiajele de zi în vogă. Sunt culori reci, dar aduc un plus de luminozitate ochilor şi se integrează foarte bine în machiajul nude. Fardurile nu se mai aplică în contururi precise, ci ca pete de culoare, întinse şi estompate cu degetul, într-un efect de ceaţă. Creioanele în aceleaşi nuanţe şi culori completează machiajul ochilor şi aducă un plus de prospeţime și romantism întregului chip.

Sprâncene naturale

Nu mai sunt la modă sprâncenele dezordonate, dar nici cele cu formă perfectă, desenate şi precis conturate. Accentul cade tot pe naturaleţe, iar creioanele şi fardurile de sprâncene completează golurile şi le definesc uşor forma. Culorile alese trebuie să fie în armonie cu propria lor culoare.

Buze de cerneală

Se poartă rujurile cât mai închise la culoare: vişiniu, maro, mov, aproape negru, dar rămân în top și rujurile roşii, senzuale şi elegante, sau în nuanţe de bej, ba chiar şi balsamurile (nude), care să hidrateze intens buzele. Așadar, indiferent de stil, alegem varianta ideală şi vom reuși astfel să fim mereu în vogă!

Obraji strălucitori

Îmbujorarea obrajilor este una dintre tendinţe. Ea  aduce chipului multă luminozitate, dar şi culoare. Roz sau piersică, alegerea se face în funcţie de nuanţa tenului, iar peste acest fard de obraz se aplică o pudră iluminatoare, care să pună mai bine în valoare această zonă a tenului.

Coadă-de-cal reinterpretată

Ce coafură mai comodă putea fi aleasă pentru sezonul rece? Coada-de-cal este una dintre cele mai rapide şi uşor de realizat pieptănături pentru părul mediu sau lung. Dacă îndreptăm părul şi îl prindem cu un elastic sofisticat ori cu o şuviţă, putem transforma banala coadă-de-cal într-o coafură elegantă şi extrem de feminină. Şi, cum fiecare sezon aduce mereu ceva nou, indiferent de poziţionarea ei (în creştet, în mijloc sau la ceafă), coada-de-cal se poartă într-o parte, adusă peste umăr! Poţi opta pentru varianta împletită, chiar uşor dezordonat.

Blond în plină iarnă

Vara a trecut, dar blondul rămâne în topul culorilor de păr şi în sezonul rece – evident, în tonuri mult mai reci, prăfuite, gri, în acord cu răceala vremii. Blondul nordic, lucios care evocă albul zăpezii este și el la modă. La fel, șatenul este o opţiune pentru acest sezon. Culorile calde vin să mai încălzească nuanţele reci, în şuviţe, delicate, cu un ton sau două mai închise ori mai deschise, asemenea razelor soarelui jucându-se prin pomii desfrunziţi sau pe pământul îngheţat. Desigur, poţi alege orice culoare pentru părul tău, de la cel mai deschis blond la negru abanos, dar, dacă vrei să fii la modă, orientează-te spre nuanţe reci!

Citește și:

Solutii naturale pentru pori mariti

3 secrete ale pudrei bronzante

Secretele conturului de ochi

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.38/24.09.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns