Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Machiaje festive pentru Crăciun sau Revelion

Machiaje festive pentru Crăciun sau Revelion

Ochii sunt ferestrele inimii, spune un vechi proverb. Un motiv în plus să dăm ochilor un plus de culoare, dar și strălucire, că doar e sărbătoare. Iar în acest sfârșit de an sunt la modă machiajele luminoase și foarte strălucitoare!

Culorile iernii

Și machiajul a împrumutat din culorile naturii. Culorile pământii, albul zăpezii, albastrul cerului senin, violetul apusurilor de soare hibernale, cenușiul copacilor, toate aceste culori reci pot fi încălzite de tușe ale metalelor prețioase care aduc strălucire privirii și luminează chipul. Pentru buze poți alege culori închise, aflate în topul tendințelor din acest sezon, dar și nuanțe nude naturale sau rozuri delicate, ciclamenuri tonice. Roșul rămâne regele culorilor când vrei să dai buzelor senzualitate!

Machiaj fumuriu

Smoky eyes este reinterpretat în acest sezon. Duritatea negrului este înlocuită de nuanțe calde de maro, iar „fumul“ nu este atât de ridicat spre sprâncene, ci mult mai alungit spre coada ochiului. Este un machiaj sofisticat, care pune în valoare privirea și mărește ochiul. Și, pentru că nu este atât de intens, îi poți asorta un ruj roșu!

Buze senzuale

Dacă ai buze cărnoase, e păcat să nu le dai farmec cu cel mai senzual ruj roșu. Iar pentru că vedetele acestui machiaj sunt buzele, dă ochilor strălucire cu un machiaj smoky, dar în culori strălucitoare, în care să predomine nuanțele de bej, roz, auriu și maro.

Un strop de culoare

Chiar dacă alegi conturul cu tuș pentru pleoapa superioară și umbre șarmante de marouri în pliul ochiului, adaugă un pic de culoare și dă-i o notă sofisticată și festivă folosind creioane și farduri strălucitoare în nuanțe calde. Conturează pleoapa inferioară cu un creion strălucitor, rezistent la transfer. Iar pentru că ochii sunt plini de strălucire, pentru buze alege un ruj neutru sau un gloss delicat.

Albastru cabaret

Foarte încărcat cromatic, acest machiaj scoate în evidență orice culoare a ochilor, chiar și pe cei albaștri. Secretul este să folosești nuanțe puternic sidefate, cu particule strălucitoare, pe toată pleoapa mobilă, dar și sub ochi. Pentru buze, alege un trandafiriu delicat, care să nu concureze machiajul ochilor.

Mov regal

Movul este în tendințe, dar este și o culoare care pune în valoare orice iris. Aplică fardul pe conturul ochiului folosind pensula umezită, apoi întinde-l cu o pensulă de blending. Dă strălucire buzelor cu o nuanță asortată fardului, dar cu o textură strălucitoare.

Auriu șarmant

Nimic mai simplu și mai sofisticat! Fardurile aurii, în special cele cremoase, se aplică rapid, iar datorită strălucirii nici nu-i nevoie de prea multă precizie. Particulele prețioase devin un accesoriu important pentru chip, iar rujul poate rămâne într-o nuanță neutră.

Citește și:

Secretele conturului de ochi

Trusa de vară

10 mituri despre frumusete

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.49/10.12.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

One thought on “Machiaje festive pentru Crăciun sau Revelion

Lasă un răspuns