Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Pericolele la care se expun femeile

Pericolele la care se expun femeile

 

Există multe pericole… Unele ştiute, altele neştiute şi există pericolele la care se expun femeile, de bună voie şi nesilite de nimeni, deşi le-ar putea evita. Cu scopul de a le evita iată care sunt pericolele la care se expun femeile.

Machiajul şi somnul. Femeile care adorm fără să se demachieze riscă să se trezească a două zi cu probleme ale tenului. Machiajul care rămâne pe faţă în timpul nopţii oferă un mediu propice pentru dezvoltarea bacteriilor. Porii tenului se pot blocă din cauza machiajului, ceea ce duce la apariţia coşurilor şi la îmbătrânirea prematură a tenului.

Balerinii. Femeile care poartă balerini ar trebui să se gândească mai bine când aleg un asemenea produs. Expertă în domeniu, Megan Leahy, de la un institut american de profil din Chicago, spune că acest tip de pantof nu oferă protecţie piciorului şi nici stabilitate. Balerinii sunt unul din pericolele la care se expun femeile, cel puţin la fel de gravă ca şi a purta tocuri foarte înalte, mereu. Balerinii  favorizează o afecţiune denumită fasciita plantară. Această constă în inflamarea ţesutului aflat pe talpă piciorului. Suferinţa este foarte dureroasă şi poate avea efecte neplăcute pe termen lung. De cealaltă parte tocurile înalte cresc riscul de luxaţie şi chiar ruptură a gleznei.

Lentilele de contact. Poate că sunt estetice în locul ocelarilor cu lentilă groasă sau poate că sunt sexy pentru că te ajută să-ţi schimbi culoarea ochilor, după culoarea pantofilor, dar lemntilele de contact sunt unul din pericolele la care se expun femeile. Expertul american Robert Cykiert spune că lentilele de contact care nu sunt scoase pe timpul nopţii pot provocă infecţii oculare. Riscul de a face o infecţie de cornee creşte chiar şi de zece ori în acest caz. Urmărea este şi deteriorarea vederii, iar în cazurile extreme se poate ajunge chiar la şi la transplant de cornee. Nu în ultimul rând, unele persoane pot dezvoltă chiar şi alergie la lentilele de contact cu forme de manifestare dintre cele mai neplăcute.

Alcoolul. Deşi unii spun că în doze mici poate să fie un panaceu universal, organismul femeii nu suportă alcoolul, mai ales în cantităţi mari. Consumul excesiv de alcool poate influenţa negativ ciclul menstrual. În plus, un asemenea obicei nociv are că afect şi apariţia infertilităţii, producerea unui avort spontan şi chiar naşterea prematură. Femeile care consumă alcool sunt mai expuse decât bărbaţii riscului de a face o boală de ficat. În plus, ele prezintă un risc mai mare de a fac cancer oral, esofagian, de colon sau mamar.

Sedentarismul. Practicarea sportului reduce riscul de a acumula kilograme nedorite şi le da femeilor inclusiv o formă psihică foarte bună. Specialistă Patricia Moreno, autoarea cărţii „The IntenSati Method”, susţine că îngroşarea taliei are un fect devastator asupra sănătăşţii femeilor, iar sedentarismul este prima cauză, chiar înaintea unei alimentaţii prea bogate în calorii.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns