Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Principalele cauze ale dureriilor de spate

Principalele cauze ale dureriilor de spate

 

Durerile de spate nu sunt neaparat provocate de o boala anume ci de obiceiurile noastre proaste cand vine vorba despre pozitie si miscare, dar nu numai. Toata lumea se plange de dureri de spate, asa ca iata care sunt principalele cauze. Cap de lista sunt purtarea unor genti grele si voluminoase, dar si a pantofilor cu toc inalt.

Iata care sunt principalele cauze ale durerilor de spate.

Salteaua patului tau. O saltea buna rezista cel mult zece ani. In cazul persoanelor care nu au inlocuit salteaua dupa zece ani de folosire, exista posibilitatea ca spatele sa nu beneficieze de suportul de care are nevoie. In acest caz, este recomandat ca salteaua sa nu fie foarte tare, dar nici foarte moale si sa sustina corect coloana vertebrala, dar si bazinul si coloana cervicala.

Geanta prea grea. In cazul femeilor care folosesc genti voluminoase si grele spatele reactioneza. Utilizarea unei genti mari si grele pe un umar ar putea afecta coloana vertebrala. Asadar, geanta nu ar trebui sa cantareasca mai mult de 10% din greutatea corpului.

Pantofii cu toc. Aceasta este o problema serioasa. Tocurile prea inalte pot forta arcuirea spatelui, articulatiile simtind o presiune prea mare. Pe de alta parte, nici pantofii fara niciun pic de tot nu sunt recomandati.

Pe scaun. A sta o zi intreaga pe scaun poate fi dragut, dar multe persoane nu isi mentin o postura corecta a corpului cand stau in fata computerului, acest lucru provocand slabirea muschilor spatelui. Aceasta pozitie pune presiune pe coloana vertebrala si prea putin pe picioare. O pozitie corecta in fata calculatorului, dar si la birou te poate pune la adapost de foarte multe neplaceri. Spatele drept, barbia ridicata si picioarele lipite bine pe sol.

Stresul.Poate pare ciudat, dar persoanele stresate sufera in mai mare masura de dureri de spate. Stresul afecteaza muschii gatului. Durerea nu va disparea daca muschii nu se relaxeaza, iar relaxarea acestora depinde de stresul pe care il resimti. Pentru reducerea acestuia sunt recomandate exercitiile si baile cu apa calda.

Kilogramele in plus. Durerile de spate pot aparea si din cauza greutatii suplimentare pecare o cari in permanenta cu tine, iar consumul alimentelor care contin multa sare, zahar si grasimi contribuie la luarea unor kilograme in plus.

Durerea de spate este o suferinta a omului modern. Miscarea si cateva exercitii fizice in fiecare zi pot fi de mare ajutor si pot duce la ameliorarea substantiala a intensitatii durerilor de spate.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns