Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Provocările tenului gras

Provocările tenului gras

Este mereu strălucitor nu pentru că radiază, ci din pricina sebumului secretat în exces, pe care însă îl ținem în frâu destul de ușor.

Grăsimea ajută pielea să-și mențină sănătatea și hidratarea. Tenul gras se ridează mai greu datorită excesului de grăsime, însă este neplăcut să-ți lucească fața ca și când ai fi aplicat pe ea ulei cu pensula. În plus, el poate duce la acnee. Dermatologii sunt de părere că putem gestiona ușor această problemă a tenului gras curățându-l de două ori pe zi, dimineața și seara.

Curăță tenul delicat

Pare un ten puternic și rezistent, dar în realitate e destul de sensibil. Cele care au un astfel de ten tind să-l curețe excesiv pentru a îndepărta grăsimea, dar aceasta este una dintre greșelile frecvente. Folosind săpunuri dure, pielea tinde să producă suplimentar sebum, pentru a compensa uscăciunea. Vrei să ai pielea uscată și de fapt capeți una și mai grasă! Curățarea trebuie să fie delicată, cu demachiante adaptate acestui tip de piele.

Apă potrivită

După spălare cu apă călduță (cea fierbinte sporește producția de sebum), șterge tenul prin tamponare (frecarea poate stimula, la rândul ei, glandele sebacee). Apa tonică este foarte bună, dar, dacă nu este astringentă, are tendința de a irita pielea, ceea ce duce la și mai mult sebum.

Hârtie absorbantă

E bine să ai în geantă șervețele absorbate, speciale pentru tenul gras, care rețin grăsimea precum sugativa. Dar nu freca pielea, ci pur și simplu presează câteva secunde hârtia asupra zonelor grase.

Tratament cu argilă

Argila reduce secreția de sebum și curăță porii. Poți amesteca argila cu apă, albuș sau suc proaspăt de citrice. Aceste măști sunt ideale ca tratament înaintea unui eveniment important, pentru menține tenul mat multe ore.

Tenul gras are nevoie de hidratare la fel de mult precum unul uscat!

Atenție la protecția solară

Aceste produse reprezintă o problemă pentru persoanele cu tenul gras fiindcă au o formulă densă, iar filtrele solare blochează porii. Totuși, de protecție solară este nevoie, dar alege formulele gel, care au o consistență delicată și mai hidratantă!

Citește și:

Un ten de poveste

Cum tratăm intoleranța la gluten

Cele trei metode ideale de aplicare a fondului de ten

                

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.14/9.04.2015

Autor: Luminița Tăbăran

Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns