Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Reguli esențiale pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

Reguli esențiale pentru îngrijirea tenului în sezonul rece

Tenul tău are nevoie de protecție în fiecare sezon, mai ales iarna, când temperaturile mici, gerul și vântul aspru îl pot afecta în mod direct. Dacă ai observat o modificare a elasticității pielii de pe față, înseamnă că e momentul să pui în aplicare câteva trucuri pentru a trece mai ușor peste anotimpul rece. Ideal ar fi să pui în practică tot ce îți vom recomanda mai jos sau măcar să modifici câteva din obiceiurile tale, dacă vrei să îți menții pielea tânără și strălucitoare. Iată cum te poți apăra de efectele adverse ale frigului.

Ai grijă la alimentație și hidratare

Sănătatea pleacă întotdeauna din interior. Degeaba investești timp și bani în cumpărăturile de cosmetice, dacă alimentația ta este una dezechilibrată și haotică. E nevoie de puțină organizare în programul meselor tale și de o conștientizare a faptului că o hrană sănătoasă te va ajuta să îți menții corpul sănătos și, deci, o piele curată. E imposibil să nu fi observat că atunci când mănânci orice și oricum, pe corp îți apar pete, coșuri sau alte imperfecțiuni. Un minim de disciplină atunci când te așezi la masă te va scăpa de aceste griji. Cât de greu poate fi să te abții de la mâncărurile nesănătoase? Iar dacă nu o poți face mereu, încearcă măcar să păstrezi un echilibru în farfurie și să nu faci excese de niciun fel.

Nu uita să bei suficiente lichide, cât să îți menții corpul hidratat din interior. Poți calcula foarte simplu de câtă apă ai nevoie, înmulțind numărul kilogramelor tale cu 35 de mililitri de apă, cât reprezintă necesarul zilnic de lichide. Dacă vei considera că nu poți consuma atât de multă apă, profită de sezon și înlocuiește-o cu ceaiuri calde sau reci neîndulcite din fructele sau plantele tale preferate. Acest truc te va ajuta și să ai un somn mai liniștit, dar și să pierzi mai ușor din greutate, dacă ți-ai propus asta.

Folosește doar produse cosmetice de calitate

Atunci când vine vorba de îngrijirea tenului, una din cele mai importante decizii stă în alegerea produselor cosmetice potrivite pentru tine. O cremă de față bio te va salva de multe vizite la dermatolog sau de un disconfort creat de uscarea pielii ori de apariția imperfecțiunilor. Care e diferența între o cremă obișnuită, pe care o găsești pe toate rafturile magazinelor, și una bio? Ingredientele. Dacă alegi a doua variantă, te vei bucura de un ritual de îngrijire a tenului sănătos, fără parabeni și cu extracte naturale, care îți va hidrata întreaga suprafață pe care aplici produsul.

Ideal ar fi să nu sari peste procesul de demachiere a tenului, care trebuie făcut cu sfințenie în fiecare seară, înainte de culcare, chiar dacă nu ai purtat machiaj pe timpul zilei. Aerul poluat și particulele de praf din atmosferă acționează direct cu pielea ta, fapt pentru care e necesar să o cureți zi de zi. Nu uita să aplici și o cremă hidratantă ideală pentru tenul tău imediat după aceea.

Nu uita de protecția solară

Chiar dacă majoritatea persoanelor aleargă către raftul de creme cu protecție solară vara, ar trebui să folosești acest tip de cosmetice în orice anotimp, mai ales iarna și în special pentru zonele care rămân descoperite în fața razelor soarelui, așa cum sunt fața, gâtul și mâinile. Lumina ajunge pe zăpadă, din care se reflectă puternic, ceea ce înseamnă că radiațiile UV sunt chiar mai puternice decât în sezonul estival. Soarele dintr-o zi pe pârtia de ski ar putea fi mai dăunător pentru tenul tău decât cel dintr-o zi de plajă, deci nu neglija

Evită dușurile fierbinți

Chiar dacă senzația de după un duș fierbinte este una plăcută, apa prea caldă îți va usca pielea foarte mult. Pentru a evita acest lucru, încearcă să temperezi gradele din apa cu care faci baie. Imediat după ce pășești afară din duș, așteaptă aproximativ cinci minute, pentru ca apa să se absoarbă în piele, și aplică o cremă potrivită cu tenul tău. Ia o cantitate mică de cremă cu degetul inelar și masează ușor fața, prin mișcări circulare, începând cu pomeții, continuând cu fruntea și coborând către bărbie, gât și decolteu. Pentru ochi ar fi indicat să folosești o cremă specială pentru această zonă, fiind cea mai sensibilă de pe tot corpul tău.

După ce ai terminat cu fața, treci la coate, umeri, genunchi, călcâie și finalizează ritualul cu degetele, prin masarea ușoară a întregului corp.

Exfolierea e secretul unui ten impecabil

O piele sănătoasă și curată nu are nevoie doar de hidratare, ci și de exfoliere. O dată pe săptămână rezervă-ți câteva minute pentru a scăpa de celulele moarte de pe ten cu ajutorul măștilor exfoliante, pe care le poți cumpăra sau le poți crea acasă, din ingrediente naturale. Vei rămâne surprinsă de cât de fină va deveni pielea după doar o ședință de exfoliere și cât de luminoasă îți va deveni fața. Nu exagera, însă, cu acest tip de tratament, pentru că vei risca să provoci iritații sau descoamări ale pielii.

Iarna, tenul tău trebuie protejat în toate aceste direcții, pentru a-și păstra fermitatea și tinerețea, așadar fă din sfaturile de mai sus legi pentru o sănătate a pielii tale.

Citeste si:

 

Sursa foto: pixabay.com
Sursa text: Agentia Digital Workforce

Comments

comments

Lasă un răspuns