Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Retinol, picătura tinereții

Retinol, picătura tinereții

Este ingredientul magic care luptă împotriva îmbătrânirii. Și totuși, în exces irită și sensibilizează pielea.

Cercetările au arătat că retinolul, denumirea tehnică a vitaminei A, aduce beneficii pielii. El acționează la un nivel mai profund al pielii, stimulând producerea de colagen, dar exfoliază și straturile superioare, iar astfel, aspectul pielii este vizibil mai neted și uniform, textura lui devine fermă, iar porii sunt închiși. Pentru a profita de efectul acestui superstar, iată ce se cuvine să știi!

Reguli de aplicare

Este o substanță care se descompune în lumina soarelui și, ca atare, cremele ce conțin acest ingredient au ambalaje opace. Totuși, odată ajuns pe piele, o sensibilizează și o predispune la arsuri solare. Din acest motiv, cremele cu retinol se folosesc numai seara. O altă regulă de aplicare în siguranță este ca fața să fie perfect uscată, pielea umedă mărind sensibilizarea pielii. Nici în anotimpul cald nu se recomandă din aceleași motive de protecție, dar acum este o perioadă bună pentru a șterge ridurile lăsate de soarele verii. În orice moment al anului, folosești o astfel de cremă; dermatologii ne recomanda peste zi să folosim un produs cu factor de protecție solară, fie o cremă, fie un fond de ten.

Acționează lent

Multe creme promit rezultate în câteva săptămâni și ele chiar încep să se vadă, dar, pentru a menține și obține rezultate vizibile, e nevoie de un tratament îndelungat. Dermatologii spun că abia după 12 săptămâni retinolul produce schimbări vizibile.

Ferește-ți ochii

Oricât de tentată ai fi să ștergi ridurile din jurul ochilor, aplicarea cremelor cu retinol pe această zonă sensibilă produce iritații și duce la o deshidratare rapidă. Pentru ea există alte creme care dau rezultate și care asigură inclusiv confort.

Cum faci față iritațiilor

E posibil ca pielea ta să se irite de la retinol. Înroșirea și usturimea sunt cele două semnale că trebuie să-l folosești cu grijă. În acest caz, dermatologii ne sfătuiesc să-l aplicăm doar de două ori pe săptămână și chiar să ne hidratăm pielea înaintea folosirii. Cu timpul, pielea se va obișnui cu acest ingredient, îl va tolera și vei putea să folosești zilnic creme cu retinol.

 

Citește și:

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr41/13.10.2016
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns