Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Rujul: cum alegi culoarea potrivita

Rujul: cum alegi culoarea potrivita

Copleşită de prea multe posibilităţi? Iată cum poţi alege culoarea potrivită pentru tine.

Ideea de bază la alegerea unui ruj este următoarea: alege rujul cu care îţi stă cel mai bine atunci când nu eşti machiată. 

De fiecare dată când te uiţi la multitudinea de culori te întrebi cum poţi să alegi corect, mai ales când toate arată atât de bine. Dar nu toate arată bine şi pe buzele tale.

Cel mai simplu mod de a găsi nuanţa perfectă de ruj 

Cea mai potrivită nuanţă pentru tine este aceea care este cu unul sau două tonuri mai închisă decât culoarea naturală a buzelor tale. Pentru a verifica dacă este alegerea corectă, aplică rujul doar pe buza de jos. Dacă este doar cu o nuanţă sau două mai închisă decât buza de sus atunci este o alegere corectă.

Dar ce faci dacă nu poţi încerca rujul? Poţi avea încredere în culoarea imprimată pe ambalaj. Apropie ambalajul de buzele tale şi verifică în oglindă. Dacă te hotărăşti să cumperi asigura-te totuşi că magazinul acceptă returnarea produselor – nu se ştie niciodată.

Buze subţiri? Stai departe de culorile închise 

Dacă ai buze subţiri rezumă-te la culori deschise, cât mai apropiate de culoarea naturală a buzelor tale. Alege rujuri cremoase sau gloss, pentru că acestea creează impresia de buze pline şi cărnoase.

Cum alegi nuanţa corectă de roşu?

Multe femei cred, în mod eronat, că pot purta ruj roşu. E adevărat, rujul roşu este mereu la modă, dar nu se potriveşte oricărui tip de ten. Secretul stă în alegerea corectă a nuanţei de roşu. Pentru pesoanele cu ten deschis este potrivit roşul-cireaşă. Pentru tenul măsliniu e mai bine să alegi roşul-foc, iar persoanele cu tenul închis pot merge pe tonuri închise de roşu.

Ai cumpărat un ruj, dar acasă nu-ţi mai place? 

Nu arunca rujurile ce nu-ţi mai sunt pe plac. Păstrează-le pentru că poţi crea o culoare minunată amestecându-le.

Cum foloseşti creionul de buze 

Îţi poţi contura buzele cu creion şi înainte şi dupa ce ai aplicat rujul. Dar, pentru a împiedica rujul să se şteargă, cloreaza-ţi întâi buzele cu creion. Creionul va funcţiona ca o bază, iar când rujul se va şterge, buzele tale vor rămâne colorate.

Tu ce metode ai pentru a alege culoarea potrivitâ de ruj? 

 

Citeste si:

Comments

comments

Lasă un răspuns