Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Sănătatea se vede în frumusețea părului și a pielii

Sănătatea se vede în frumusețea părului și a pielii

Sănătatea se vede în frumusețea părului și a pielii – Sănătatea este importantă și se reflectă inclusiv în felul cum arată pielea și părul.

Câte dintre noi în preajma sărbătorilor nu cheltuiesc o grămadă de bani pe colorare, tuns și coafat pentru a fi frumoase? Uneori însă, este important să vedem și ce vrea părul să ne spună și să rezolvăm cauza, nu să tratăm problema.

Atenție la stres!
Când suntem stresate sau nervoase, nici părul nu este maleabil. Poți merge la cel mai bun stilist și tot nu-l va putea coafa așa cum îți dorești. Dacă ești relaxată și fericită, poți să-l aranjezi și singură, pentru că părul va fi extrem de cooperant. Cum situații stresante sunt la tot pasul, putem învăța să diminuăm stresul prin respirație, meditație de 3-5 minute, aromaterapie sau întâlnirea cu oamenii care ne dau o stare de bine.

Pierderea vitaminelor
Curele-minune de slăbire nu fac bine deloc părului. Îl secătuiesc și vlăguiesc. Devine uscat, subțire, aspru sau începe să cadă. Fie alegi un regim de slăbire sănătos, cu o scădere graduală, fie suplimentezi dieta cu suplimente dedicate părului.

Semne ale tiroidei
Căderea masivă a părului poate fi și un semn că tiroida suferă. Ea reglează metabolismul, bătăile inimii, frecvența respirației, temperatura corpului, menstruația și colesterolul. Când tiroida nu funcționează corect, acest dezechilibru hormonal poate duce la numeroase probleme de sănătate, dintre care una este pierderea părului. Dacă părul cade alarmant, apare și o creștere în greutate inexplicabilă, ai stări de letargie, probleme oculare și depresie, un șampon împotriva căderii părului nu rezolvă problema, dar poate să ajute. E necesar și un consult medical cât mai urgent.

Lipsă de proteine
Mulți renunță la carne și văduvesc organismul de proteine, ceea ce aduce suferință mușchilor, sistemului imunitar, dar și părului, care devine subțire, fragil și se rupe ușor. Ți s-a întâmplat să ți se încurce părul? E tot din această cauză. Dacă te declari vegetarian, introdu în alimentație nuci, soia, tofu și fasole, adică alte surse de proteine. În plus, folosește produse de îngrijire care să conțină cheratină.

Citește și:

Articol preluat din ediția de decembrie 2018 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto:pixabay.com

Comments

comments

Lasă un răspuns