Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Secretele franțuzoaicelor. Fa si tu ca ele!

Secretele franțuzoaicelor. Fa si tu ca ele!

Secretele franțuzoaicelor – Beau vin roșu, mănâncă brânză, foie gras și croasanți, dar au o siluetă de invidiat. În plus, tenul franțuzoaicelor arată impecabil, iar părul lor e mereu aranjat. Cum reușesc oare?

Indiferent de produsele pe care le folosesc, mai scumpe sau la prețuri accesibile, ele fac totul să pară foarte ușor și natural. Unele gesturi sunt antrenate din copilărie, altele din adolescență și nici nu-i de minare că fac din îngrijire ceva banal.

Se răsfață cu vin roșu

Cu măsură! Un pahar de vin pe zi înseamnă relaxare și frumusețe deopotrivă. Ele știu că resveratrolul, acest antioxidant din struguri, are efect antiinflamator și poate încetini înmulțirea bacteriilor care cauzează acnee și luptă împotriva radicalilor liberi, menținând mai mult timp pielea tânără. Însă și cremele care conțin polifenoli din struguri sunt printre preferatele lor. Acestea, cred ele, îmbunătățesc circulația, fac pielea mai elastică și aduc un plus de luminozitate. O altă alegere sunt cremele pe care le găsesc în farmacii, ce conțin ingrediente prietenoase cu pielea și au o eficiență verificată în laboratoare.

Rutina e literă de lege

Spre deosebire de femeile din alte țări, nu privesc îngrijirea pielii ca pe un răsfăț, ci ca pe o necesitate, iar ritualul de frumusețe devine obligatoriu încă din adolescență. Demachierea, hidratarea și hrănirea sunt lucruri pe care le fac cu simț de răspundere. Frumusețea este „art de vivre“ și înseamnă plăcere, nu o corvoadă. Rafinamentul vine din alegerea produselor, pe care le folosesc cu multă responsabilitate. Ele știu că nu cantitatea este importantă, ci ingredientele și tehnica de aplicare. Dimineața și seara își rezervă măcar 15 minute pentru îngrijirea pielii. Și asta când se grăbesc!

Adoptă un machiaj minimal

Machiajul este ceva tipic franțuzesc. Ochii conturați cu tuș negru și buzele definite de un roșu seducător. Franțuzoaicele adoptă un machiaj minimalist pentru că, punând accentul pe sănătatea tenului, nu au nevoie de multe farduri sau straturi groase de fond de ten care să le facă pară naturale. De aici, și prospețimea care se remarcă în aspectul lor. În Franța, femeile adoptă un machiaj fără machiaj. Totul este rapid, simplu și de efect.

Mănâncă fără regrete

Preferă mănânce bine și să se bucure de gustul bun și rafinat al preparatelor. Dar fac asta cu moderație. Porții mici și fără gustări între mese. Pun accentul pe produse proaspete, pe uleiul de măsline și pește, carne slabă, asezonate cu frunze de salată. Toate aduc substanțe nutritive ideale pentru corp, dar și pentru piele. Pentru că ele privesc mâncarea ca pe un medicament și un produs de frumusețe în același timp.

Fac dușuri reci

Multe franțuzoaice nu au făcut niciodată o baie fierbinte sau un duș lung. Cele mai multe sunt obișnuite cu dușurile calde, rapide și care se termină cu un jet de apă rece. Acest lucru le ajută crească circulația sangvină, să tonifice pielea și să-și revigoreze mintea.

Apa e prietena lor

Beau apă pe tot parcursul zilei. Au tot timpul în poșetă o sticlă de apă din care beau regulat cantități mici. Apa le ajută țină senzația de sațietate ridicată, dar și pielea hidratată din interior. Ea poate fi aromatizată cu lămâie, felii de castravete sau cu fructe de pădure, dar de cele mai multe ori este o simplă apă plată, cu pH peste 8. În patria apelor termale, era greu ca apa termală nu facă parte din viața femeilor și din trusa lor de frumusețe. Ea calmează iritațiile și, prin aportul de săruri minerale și oligoelemente, acționează asupra activității enzimatice, o protejează și o fortifică. Acesta fiind încă un secret al frumuseții și prospețimii tenului lor.

Au grijă de postură

Încă de mici le este educată postura. Stau foarte drepte și țin abdomenul încordat în cea mai mare parte a timpului. Multe dintre ele aleg să meargă pe tocuri (dar nu foarte înalte) pentru a-și controla mai ușor această postură, a adăuga un plus de feminitate și a da suplețe gambelor.

Au o semnătură parfumată

Parfumul face parte din ADN-ul lor. Adaugă picături de parfum în crema de corp pentru a se învălui într-o aură aromată. Face parte din șarmul lor. Pe lângă parfumurile marilor case, azi, cele de nișă cuceresc din ce în ce mai mult teren.

Adoptă tunsori simple

În funcție de fizionomie, aleg tunsorile cu linii simple, care nu necesită mult efort în aranjarea ulterioară. Folosesc puține produse pentru coafură, dar care le ajută dea formă părului în câteva clipe. O spumă sau o ceară sunt nelipsite, dar și pe acestea le aplică în cantități foarte mici.

Citește și:

Articol preluat din ediția de mai 2019 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Foto: pexels.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns