Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Semne care arată că tenul tău îmbătrânește (prea) rapid

Semne care arată că tenul tău îmbătrânește (prea) rapid

Tenul tău îmbătrânește rapid? –  Sunt câteva semne care anunță că tenul tău are un ritm mult mai rapid de îmbătrânire decât cel normal. Observă la timp și încetinește-le ritmul!

Chiar dacă nu ai cum stopa procesul de îmbătrânire, el poate fi încetinit, iar semnele deja instalate pot fi remediate acționând chiar de la primele semne. În plus, sunt câteva cauze care duc la îmbătrânirea prematură și evitarea lor va fi unul din gesturile pe care le poți face pentru a menține mult timp tinerețea pielii.

Cuperoza

Spargerea capilarelor este unul din semnele că vasele și-au pierdut elasticitatea, ceea ce se întâmplă, de regulă, la vârste înaintate. Când ai numai 20 dau 30 de ani, dar cuperoza deja își arată semnele și mici vinișoare înfloresc în jurul nasului și pe obraji, ar trebui să te întrebi cine poartă vina. E soarele! Cu cât mai bine îți vei apăra tenul de cuperoză, cu atât vei reuși să minimizezi și alte semne ale îmbătrânirii premature. Razele lui sunt este unul din cei mai mari inamici ai pielii. Poartă în fiecare zi o cremă hidratantă cu protecție SPF de cel puțin 10 și vei reduce mult influența nocivă a soarelui asupra pielii.

Pistruii

Dacă tenul se umple de pistrui vara în loc să se bronzeze uniform sau îți apar multe alunițe după expunerea la soare e semn că pielea îmbătrânește accelerat. Aceste pete arată incapacitatea pielii de a se proteja, fenomen care se întâmplă de obicei la bătrânețe. Vestea bună este că aceste hiperpigmentări pot fi șterse folosind creme cu vitamina C, lemn-dulce, niacinamidă sau retinol. Însă protecția solară rămâne soluția de prevenție!

Contur neregulat al feței

Tenul își pierde fermitatea după vârsta de 40 de ani și, zi după zi, conturul feței se lasă. Dacă asta se întâmplă mult mai devreme, soarele este unul dintre vinovați. El distruge colagenul și elastina din straturile inferioare ale pielii, favorizând această lipsă de tonus. Pe lângă protecția solară, adaugă tratamentului zilnic al pielii produse antiîmbătrânire cu peptide, substanțe care ajută la stimularea producției de colagen.

Uscăciunea pielii

La menopauză, estrogenul scade și pielea începe să se usuce tot mai mult. Dacă uscăciunea severă se instalează în perioada fertilă, pielea se descuamează, se irită și dă senzația că ține, e semn că ea îmbătrânește pur și simplu mai repede decât în mod obișnuit. Acest tip de uscăciune este asociat cu niveluri scăzute de acid hialuronic natural. O cremă cu un astfel de ingredient te ajută să remediezi situația, astfel încât pielea ta să devină catifelată și să-și recapete confortul.

Citeste si:

 

Articol preluat din revista Femeia de Azi, nr.10/2018
Text: Luminiţa Tăbăran
Sursa foto: pexels.com

 

Comments

comments

Lasă un răspuns