Esti aici
Femeia.ro > Frumusețe > Sfaturi pentru ten stralucitor

Sfaturi pentru ten stralucitor

Pariază pe vitamina C!

E acră, dar valoroasă pentru imunitate şi… obraz. Limitează acţiunea factorilor nocivi din mediu şi stimulează producerea de colagen şi elastină, oferindu-i tenului fermitate. Ia un supliment de vitamina C, fă-ţi o mască pe bază de citrice sau foloseşte o cremă care s-o conţină! 

O nouă rutină

E bine să operăm câteva schimbări în rutina de îngrijire care să pregătească pielea pentru căldură. Fără imperfecţiuni, tenul va face faţă mai uşor noilor provocări.

Formula cremei trebuie readaptată. Schimbă crema nutritivă cu una hidratantă! 

Când temperaturile cresc, tenul gras poate deveni şi mai uleios, dar, bine hidratat, acesta îşi va micşora secreţia de sebum. O cremă gel este tot ce ai nevoie.

Dacă tenul tău este foarte uscat, e musai să-l răsfeţi cu o mască săptămânală cu gălbenuş, miere şi ulei.

Exfolierea săptămânală este o regulă de bază în această perioadă. Alege un exfoliant blând, care să nu irite pielea. Aplică înainte puţină apă tonică, pentru a umezi pielea şi a preveni iritaţiile! 

Două măşti de întinerire pentru toate tenurile 

Ţinta constă în exfolierea delicată şi hrănirea tenului, pentru a stimula refacerea pielii.

Mască din iaurt. Amestecă două linguri de iaurt cu o lingură de miere şi sucul de la un castravete (dă-l pe răzătoare şi apoi stoarce-l). Aplică această mască pe faţă 15 minute şi apoi clăteşte!

Mască din ananas. Taie câteva felii de ananas proaspăt şi aplică-le pe faţă 10-15 minute, îndepărtează-le şi clăteşte cu apă rece!

Aşa cum dăm jos hainele groase, şi tenul are nevoie de o debarasare de celule moarte şi toxine acumulate peste iarnă. Pentru a se apăra de frig, se îngroaşă, iar primăvara, încet-încet, revine la normal. O mână de ajutor nu strică, ci grăbeşte puţin lucrurile, pentru un ten luminos şi catifelat.

Curăţenia de primăvară

Pielea uscată este un aspect comun în această perioadă. Aspectul tern este şi el o caracteristică a tenului care iese din iarnă. Din fericire, toate aceste probleme au o rezolvare rapidă: exfolierea. Un singur gest şi mai multe căi. 

Microdermabraziunea îndepărtează mai multe straturi de celule superficiale, lăsând tenul luminos imediat după tratament, dar şi cu mai puţine riduri vizibile. Se face doar în saloanele cosmetice. Pielea este stimulată să producă celule noi şi tenul să capete fineţe. Trebuie doar să-l protejezi cu creme cu FPS peste 30.

Exfolierea cu ajutorul unui scrub te ajută să îndepărtezi celulele moarte şi să eliberezi porii. Tenul va fi mai fin, luminos şi pregătit să primească doza de nutrienţi.

Exfolierea enzimatică e o altă modalitate – folosind lapte sau un amestec de lapte de cocos şi zahăr brun. Un masaj delicat cu acest amestec îi redă pielii elasticitatea şi îi aduce o luminozitate de zile mari.

Un strop de hidratare

Un fruct plin de apă este neted şi zemos, dar, când se stafideşte, i se zbârceşte coaja şi pulpa devine seacă. Tot aşa se întâmplă cu pielea. Asigurându-i tot timpul apa necesară, tenul e ferm şi cu puţine riduri, cele deja apărute netezindu-se ca prin farmec. Crema hidratantă este cea de care avem nevoie. Este uşoară, nu încarcă tenul, dar îl hidratează intens. Orice tip de ten ai, această cremă te va ajuta acum să-ţi recapeţi catifelarea. Ca misiunea să fie încununată cu succes, crema se aplică doar pe tenul curat.

Comments

comments

Lasă un răspuns